Dekkers wint Halve Marathon

Rens Dekkers heeft zondag de zevende Texel Halve Marathon gewonnen in 1.14.17 uur. Oostenwind, kracht 6, maakte deze editie loodzwaar. Gemiddeld hadden de lopers 4 minuten langer nodig dan vorig jaar. Snelste vrouw was opnieuw Yvonne Kassenberg, in 1.24.42.

Tweede man op de halve marathon was laatbloeier Cees Kersten (48) van Tas '82 Schagen, die ruim 5 minuten na Dekkers binnenkwam op de stampvolle Groeneplaats in Den Burg. Texelaar Robert Bakker finishte anderhalve minuut later als derde. Winnaar bij de vrouwen werd Kassenberg van Lionitas, binnen drie minuten gevolgd door Pallas '67-loopster Mireille Baart, die vorig jaar derde werd. Ylona Kruis van Horror Sneek finishte ruim een minuut later als derde. Snelste Texelse was Linda Tolsma in 1.29.03. Snelste op de tien kilometer was Michiel de Ruiter in 33.16. Texelaar Jaap Witte eindigde anderhalve minuut later als derde. 1 Bij de vrouwen kwam Margriet Berkhout als eerste binnen in 37.56. Derde op deze afstand was Jasmijn van der Burg in 41.01.

Voor het eerst liep organisator Kees Dros van de zelf mee (10 km). 'Ik ervoer nu zelf hoe enorm veel publiek er langs de route staat. Zelfs op de Hemmerkooi, met pal tegenwind in de open vlakte, zit dan opeens een groepje mensen achter een strobaal met een koffiepot om je aan te moedigen. Geweldig!' Na de finish kroop hij direct weer in zijn rol van pr-man. Het nieuwe onderdeel 'De 6 van Den Hoorn' startte gelijk met de lopers die van de veerboot kwamen. Zo'n 180 deelnemers, die niet meer op de veerboot pasten, hadden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om 6 km te lopen. Voorafgaande aan de halve marathon werd in het centrum van Den Burg de Kidsrun van 1250 meter gelopen.

De quote van Joost Vugts voor zich. 'Wat een belevenis! Ben zelf nog geen ervaringsdeskundige maar dat hoef je ook niet te zijn om te ervaren dat dit wel een heel bijzondere loop is. De beleving van het parcours is een echte "natuurlijke drug" waardoor je net die extra stap kan zetten. Ik vind dat deze editie in ieder geval mooi het karakter (zon, zee, wind, gastvrij) van Texel heeft geïllustreerd. Organisatie bedankt, goed geregeld en tot volgend jaar!'

De organisatie van de Texel Halve Marathon is ook tijdens de 7e editie in handen van de stichting Texel Atletiek (STA) onder leiding van voorzitter Dick van der Weide. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met de AV Texel, SV Noordkop Atletiek, Sportservice Texel en Den Helder en veel vrijwilligers van Texel en uit Den Helder. In totaal stonden meer dan honderdvijftig vrijwilligers klaar om deelnemers en toeschouwers van de zevende Texel Halve Marathon op de laatste zondag van september een prachtige sportdag te bezorgen. Meer uitslagen staan op de website van de Texel Halve Marathon.