Wanderlaars langs het polderpad van De Lieuw kunnen aan de Zwinweg zomaar deze twee borden tegenkomen. Informatie in overvloed dus. Foto: Pip Barnard

Texel'94 boekt ruime overwinning op Vrone

Texel'94 heeft zondag met 1-4 gewonnen van Vrone. De meeste punten werden gescoord in de eerste helft, de tweede helft kenmerkte zich door blessurehandelingen.

Een straffe noordoostenwind dwars over het veld hinderde beide teams en aanvankelijk deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Een eerste corner - al na tien minuten - leverde geen doelpunten op, maar even laten schoot Jesper List vanuit een hoekschop zijn ploeg op voorsprong. Enkele minuten later kon de doelman van Vrone ternauwernood een tweede Texelse treffer voorkomen door met een gestrekt been de bal tot hoekschop te schieten. Omstreeks de 25ste minuut ketste een vrije trap van Texel'94 af op de muur van Vrone, maar amper vier minuten later stond het 1-1 na een chaotische situatie in het strafschopgebied van de gasten, doordat een op de grond liggende Alexander Smit de bal niet onder controle kon krijgen. Meteen vanaf de aftrap had Texel'94 het antwoord klaar met een tweede treffer van Pieterjan Eelman, die de keeper kansloos liet. Nadat Sander de Haan nog eens had naastgeschoten bracht aanvoerder Ruben Duinker de stand vijf minuten voor rust op 1-3, ook weer via een penalty. De overtreding van de Vrone-verdediger werd door de scheidsrechter met een rode kaart bestraft, waardoor zijn club met een mannetje minder verder moest. Het verwachte offensief van Vrone in de tweede helft stelde niet veel voor. Reeds in de 55ste minuut schoot Jeroen Vlaming na een fraaie aanval op de paal van het vijandelijke doel. In de rebound was het echter wel raak en was de wedstrijd gespeeld. De spitsen van Texel'94 kregen nog diverse kansen, maar door gebrek aan concentratie gingen deze verloren.