Kremer hekelt kwaliteitsverschil

Trainer Nico Kremer van SVO zou graag zien dat de KNVB maatregelen neemt tegen de enorme verschillen in kwaliteit tussen de vierde en de voormalige vijfde klasse in het zaterdagvoetbal.

Kremer is nu vier weken trainer van SVO, dat speelt in de vierde klasse. Die eerste weken waren niet geweldig, SVO verloor alle wedstrijden. 'We zijn weliswaar nog geen enkele keer compleet geweest', zegt Kremer, 'en missen veel spelers door blessures en werk, maar het klasseverschil van de tegenstanders in deze vierde klasse ten opzichte van de vijfde klasse is erg groot. Ik vind dat de KNVB daar beter over had moeten nadenken.' Natuurlijk trof SVO drie sterke tegenstanders, PSZ, DZS en Reiger Boys, maar tegen SRC kon het team goed meekomen en Kremer is er van overtuigd dat SVO nog punten gaat pakken. Maar sommige ploegen gaan heel ver in hun streven naar het kampioenschap, weer Kremer. Zaterdag vertelde de trainer van Reiger Boys dat ze voor het kampioenschap willen gaan. Er zijn spelers bijgekomen uit de eerste en tweede klasse en zelfs een jongen van AFC 34 die vorig jaar hoofdklasse speelde. Daar is eenvoudigweg niet tegen te voetballen door een club als SVO en andere ploegen uit de voormalige vijfde klasse. Gooi gewoon de resterende ploegen uit de vijfde klasse zaterdag in een poule met de degradanten uit de vierde klasse en je hebt gewoon een vijfde klasse zaterdag. Daar doe je veel ploegen een groot plezier mee en heb je veel minder kwaliteitsverschil.' Ondanks de vier verloren wedstrijden is de sfeer binnen SVO goed. 'De jongens zien ook wel dat de tegenstand van de afgelopen weken te hoog gegrepen is, maar we gaan zeker nog punten pakken als we weer compleet zijn.' Ook zaterdag, in de uitwedstrijd tegen Reiger Boys in Heerhugowaard, miste het team zeven spelers. SVO mocht van geluk spreken dat Reiger Boys het vizier niet steeds op scherp had staan, zodat Jacob Krijnen na een vrije trap van Dennis Daalder nog de eregoal kon maken. De eindstand werd daarmee bepaald op 6-1.

Klaverjassen

In De Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg wordt met ingang van dinsdag 1 oktober iedere eerste dinsdag van de maand een klaverjasdrive gehouden voor het goede doel.

De speelavond begint om 20.00 uur, deelname kost €3,50 per koppel, aan het eind van de avond wordt een verloting gehouden. Tot en met mei wordt acht avonden gespeeld, de opbrengst wordt aan het eind van het seizoen verdeeld over door de spelers te bepalen goede doelen. Vorig jaar konden zes 'Texelse' goede doelen worden verblijd met een gift van €225,-.