Tim Kedde van SV De Koog in actie.
Tim Kedde van SV De Koog in actie. Foto: Willem Sangers

SV De Koog wint in de eindfase

SV De Koog heeft zondag de eerste thuiswedstrijd winnend afgesloten, hoewel tegenstander Wieringerwaard waarschijnlijk niet naar het eiland was gekomen om te verliezen.

De Koog, dat in de eerste helft het meeste balbezit had, had dan ook veel moeite om door de stugge verdediging van de tegenstander te komen. Dit had het team ook aan zichzelf te wijten, het baltempo lag laag en de zijkanten van het veld werden amper benut. Maar ook zonder te scoren was De Koog duidelijk de bovenliggende partij. Soms lukte het Wieringerwaard hier een counter tegenover te zetten, maar daar bleef het dan ook bij. Tot vlak voor rust, toen een counter wel goed uitpakte en Miko Honingh tot een overtreding werd gedwongen. Vanuit de penalty scoorde Wieringerwaard 0-1. Na de rust kwam er een wat agressiever De Koog uit de kleedkamer en nadat Bartjan Girsnigt met een hard schot niet meer dan de lat raakte, maakt hij even later uit een prima genomen vrije trap de gelijkmaker. Hierna kreeg De Koog meer ruimte. Uit een knappe voorzet van Ben Siebinga bracht topscoorder Wouter Kuip met 2-1 zijn ploeg op voorsprong. In de 91ste minuut maakte Robin Schoo met 3-1 de winst compleet.