Heren Tevoko wint thuiswedstrijd

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen hebben de heren van volleybalvereniging Tevoko zich gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week. Tegen het sterk geachte Wham Wham uit Zwaag werd een prima 3-1 zege behaald.

Toch leek het er in de aanvangsfase niet naar uit te zien dat Tevoko een goed resultaat zou boeken. Wham Wham, met veel lengte in de ploeg, kon doen wat het wilde en leefde zich met name aanvallend heerlijk uit. Tevoko kon daar, ondanks twee time-outs van gelegenheidcoach Jitze Beintema, weinig tegenin brengen. De uiteindelijke setstand vertelde het hele verhaal: 15-25. In de tweede set leek Tevoko echter wakker geschud. De sloomheid die de ploeg de eerste set ten toon spreidde werd afgeworpen en na enkele goede verdedigende acties kwam het vertrouwen terug. Na een aanvankelijk gelijk opgaande stand kwam de aanval steeds beter door en Tevoko sloeg halverwege de set een beslissend gaatje naar 25-19. De derde set kende een vergelijkbaar scenario. Lang gingen de ploegen gelijk op, elkaar het leven zuur makend met lange ralleys. Maar bij Tevoko was inmiddels een verbetenheid opgetreden die de ploeg zichtbaar goed deed. Met veel inzet en opnieuw enkele verdedigende hoogstandjes werd wederom het verschil duidelijk gemaakt; 25-18. Hiermee was het verzet gebroken. Berry Koning, die de aanvallers voortdurend van uitstekende set-ups voorzag, serveerde Tevoko in de vierde omgang direct naar een 4-0 voorsprong waarna bijna freewheelend de 25-12 setwinst en de overwinning werden behaald.

De Marels U16

winnen van HBC

Na vorige week al van HBC U16-3 te hebben gewonnen, heeft de jeugd U16 van basketbalvereniging De Marels deze week in Heerhugowaard HBC U16-2 aan de kant gezet.

Alweer met niet meer dan vijf spelers reisde De Marels naar Heerhugowaard. Iets minder zenuwachtig dan bij de eerste wedstrijd, maar wel vol gezonde spanning. Net als vorige week had HBC een maximumaantal - lange - spelers. Volgens coach Venneker was het een spannende wedstrijd, die De Marels met tussenstanden van 11-16, 17-23 en 26-30 uiteindelijk in winst wist om te zetten. De eindstand werd 35-40 in het voordeel van De Marels. 'Het hele team heeft zichzelf de hele wedstrijd de tandjes gewerkt om als team de winst binnen te slepen', aldus Venneker. 'Zino Tanod scoorde dan wel 36 van de 40 punten, maar als je niet als team speelt, val je geheid door het ijs.' Volgende week speelt De Marels thuis.