Kort zakelijk nieuws

Bonus voor Ronde

Ondernemer Sandor Mantje van Mantje Lifestyle stores stelt boven op de bestaande overeenkomst met de Ronde om Texel een extra bedrag beschikbaar. Het gaat om een 'aanzienlijke bijdrage', meldt het bestuur. De verkoop van 'Gaastra Ronde om Texel kledingcollectie 2013' verliep dusdanig succesvol dat Mantje het bestuur met een 'bonus' verraste. Voorzitter Willem Hemelraad: 'Sandor heeft eerst geholpen Gaastra als kledingsponsor aan ons te binden en nu krijgen we een extra bijdrage. Fantastisch! Je bedenkt samen iets en het werkt. Dat is wat we nu bedoelen met partnership.'

Prijs vakslager


Vakslager Peter Haker uit Oudeschild is bij de Nationale Slagersvakwedstrijden in Amsterdam vorige week in de prijzen gevallen. Zijn Texelse Lamsham werd bekroond met 'goud met ster' en zijn grillworst kreeg het predikaat 'goud'.

Bouw nieuwe hal

Vakantiepark De Krim is begonnen met de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe hal op de plek van de midgetgolfbaan. Binnen komt ruimte voor Glowgolf (golfen in het donker met banen die door blacklight worden verlicht) en Lasergames. De hal moet een nieuwe slechtweervoorziening voor het park worden. De Krim speelt er tevens mee in op groepen die het park bezoeken.