Twee aanhoudingen voor winkeldiefstal

De politie heeft dinsdag een man en een vrouw uit Veendam en Den Hoorn aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in de Weverstraat in Den Burg.

Dat gebeurde nadat er een melding via Burgernet was uitgegaan voor winkeldiefstal. Met behulp van de melding werden de man en de vrouw getraceerd en meegenomen naar het bureau.

De twee bleken een paar onderbroeken en een fles shampoo ter waarde van circa veertien euro te hebben meegenomen. Volgens de politie gedroegen de man en de vrouw zich verdacht in de winkel. De vrouw maakte een paar verpakkingen open en rekende vervolgens wat kleins af. De man ging intussen langs de geopende verpakkingen.

De twee hadden zich volgens de politie al vaker opvallend gedragen. Volgens de politie deden 427 mensen mee aan de Burgernetactie. De eerste melding was rond half en om twaalf uur kwam de melding dat er een man was aangehouden.

Het was de eerste keer dat Burgernet op Texel werd ingezet tegen winkeldiefstal. Voorgaande keren werd burgernet gebruikt voor personen die vermist waren.