Meer informatie

over Indië-foto

Langzaam druppelt meer informatie binnen over de foto regiment 8 RS van de Indië-gangers die we plaatsten in de krant van dinsdag 24 september.

De man links op de foto is Oebele Agter, tweede van links Luciënne de Kindt, derde van links (waarschijnlijk) Dirk Biesboer en geheel rechts Piet van de Brink. Ze zijn herkend door oud-Texelaar Aad van der Knaap (88), tegenwoordig woonachtig in Hattem. Ook hij zat bij hetzelfde 8 RS, herinnert zich dat de foto is gemaakt, maar staat er zelf niet op. Wel herkent hij meerdere dienstkameraden. Ook noemt hij de naam Dick Hooijberg, alleen staat die niet bij het rijtje namen bij de foto die we kregen van Harry Kingma. 8 RS was volgens Van der Knaap een reizend regiment, dat op meerdere plekken in voormalig Indië was gelegerd.

Na Indië, waar hij een aantal jaren zat, ging Van der Knaap, die woonde bij Dijkmanshuizen, bij de marine. Halverwege de jaren vijftig trouwde hij en verhuisde hij naar de overkant. Maar de binding met Texel is er nog steeds. 'Vader leest nog altijd de Texelse Courant', vertelt dochter Arina.