Goede resultaten voor amazones

Mandy Bosma deed met Evita, in eigendom van Bea Dekker, afgelopen weekend goede zaken in Anna Paulowna.

Bosma reed voor de eerste keer in de dressuurklasse L1 en behaalde daar tweemaal een eerste prijs en drie winstpunten (197, 188). Mariska Witte met Cyrana en Maartje Meijer met Meelehoeve's Burberry Brown reden in Lisse een samengestelde wedstrijd (dressuur, springen en cross) en eindigden hier als vierde en derde.

Mencursus

Bij voldoende belangstelling gaat in november een mencursus van start. De cursus wordt in manege Akenburg gegeven door Piet Beers. Er bestaat de mogelijkheid zich op te geven voor het behalen van het koetsiersbewijs. Voor aanmelden en inlichtingen, tel. 314563.

Jaap de Graafbokaal

In manege Akenburg wordt vrijdag 4 oktober een voorbespreking gehouden over de competitie voor de Jaap de Graafbokaal.

De mencompetitie om de Jaap de Graafbokaal bestaat uit zes wedstrijden waarin deelnemers een dressuurproef en een vaardigheidsproef rijden. Na zes wedstrijd volgt de finale. Tijdens het seizoen worden drie officiële dressuurwedstrijden gereden waarvoor deelnemers zich separaat kunnen aanmelden. De wedstrijden om de Jaap de Graafbokaal worden gehouden op 20 oktober, 24 november, 22 december, 12 januari, 23 februari en 23 maart. De finale wordt gereden op 13 april. De voorbespreking in de manege begint om 20.00 uur. Voor meer informatie, www.tussenwadenduin.nl.

Klaverjassen Bethel

In Bethel in Zuid-Eierland beginnen dinderdag 3 oktober weer de tweewekelijkse klaverjasdrive. elke twee weken wordt op donderdag vanaf 19.45 een drive gespeeld. Iedereen is welkom, liefst met medespeler.

Dansavond

In dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend wordt zaterdag 28 september de eerste stijldansavond van het seizoen gehouden. Deze begint om 21.00 uur, deelname kost €1,- per persoon. Ook mensen die zelf niet dansen, zijn welkom. Het meenemen van eigen dansmuziek wordt op prijs gesteld.