Afbeelding
Foto:

Modeshow bij de HEMA Den Burg

Bij de HEMA in de Weverstraat in Den Burg wordt zaterdag 28 september een modeshow gehouden, waarbij de nieuwe najaarscollectie wordt gepresenteerd.

De show wordt gehouden in het kader van de nationale dag van de glamour. 'Daar wilden wij graag op inhaken', zegt Chantal Zwetsloot van de HEMA. 'Er komt een rode loper van achter in de winkel, tot het podium vóór in de zaak. Daar lopen de deelnemers over. We beginnen met de jongste deelnemers en eindigen met de volwassenen Het wordt een spectaculaire show.' Aan de modeshow doen in totaal veertien kinderen (van vier tot veertien jaar) en vrouwen mee. Lopend over de rode loper tonen zij de nieuwe kledinglijn, waarbij ze lopen op schoenen die ze lenen van de Scapino in Den Burg. 'Het is leuk dat er zo'n samenwerking is ontstaan. Bovendien bieden we tijdens de show leuke kortingen aan op dames- en kindermode', legt Zwetsloot uit. Het eerste deel van de show begint om 14.30 uur, het tweede deel een uur later. Om 16.00 uur is het evenement afgelopen.

Aanvragen STIFT

Mensen die een project hebben dat voldoet aan de criteria van STIFT kunnen tot 1 november een aanvraag indienen.

Het gaat daarbij om projecten die de toeristische kwaliteit van Texel vergroten of bewaren. Zij kunnen een beroep doen op een bijdrage uit het toeristisch investeringsfonds, dat zijn gelden ontvangt uit de toetristenbelasting. Het bestuur, bestaande uit Hans Schipper, Marijke Eelman en Hans van Heerwaarden, behandelt in november de aanvragen die voor 1 november zijn ingediend. Oud-burgemeester Joke Geldorp-Pantekoek dient het bestuur daarbij van advies. Aanvragen moeten voldoen aan de criteria die vermeld staan op website www.stiftexel.nl. Op de site is ook een aanvraagformulier te vinden.

Geslaagd

FOTO

Koen van der Slikke, werkzaam bij makelaarskantoor De Texelse Makelaars (lid NVM), is geslaagd voor het examen Makelaar/Taxateur Bedrijfsonroerend Goed.