Boven Voordeelland wordt ruimte ingericht voor de kantoorvakhandel.
Boven Voordeelland wordt ruimte ingericht voor de kantoorvakhandel. Foto: Jeroen van Hattum

Kantoorvakhandel L&R gaat naar pand Voordeelland in Oudeschild

Het leek erop dat L&R Kantoorvakhandel na bijna honderd jaar van het eiland zou verdwijnen, maar de naam blijft toch bestaan.

EP Voordeelland in Oudeschild gaat verder met een kantoorvakhandel in de winkel aan de Heemskerckstraat. De voortzetting kwam tot stand na een gesprek tussen Rein Stam van L&R Kantoorvakhandel en de gebroeders Helleman van Voordeelland. Volgens Raoul Helleman past uitbreiding met een kantoorvakhandel bij het assortiment dat EP Voordeelland al heeft. 'We vonden het ook jammer als L&R zou stoppen.' De gebroeders nemen onder meer de webshop, het assortiment en de bezorgauto van L&R over. 'Onze servicemonteurs rijden toch al over het eiland, dus zij kunnen meteen spullen meenemen.' Het personeel van de Kantoorvakhandel gaat niet mee. Raoul en Dimitri Helleman zetten de kantoorvakhandel voort op de bovenverdieping van de winkel aan de Heemskerckstraat. Die ruimte wordt nu nog ingericht en is naar verwachting vanaf maandag 7 oktober in gebruik. De kantoorvakhandel aan de Parkstraat is zaterdag voor het laatst geopend. De winkel was altijd een begrip op Texel. Volgens Raoul Helleman zal het runnen van een kantoorvakhandel in eerste instantie even wennen zijn. 'Het is voor ons een nieuwe branche, maar we hopen dat Texelaars ons laten weten wat ze nodig hebben. Op die manier hopen we er samen in de toekomst wat moois van te maken.'

Vervangen riolering

De riolering van de Keesomlaan, een deel van de Lieuwstraat en het riool onder OBS De Fontein aan de Burdetstraat wordt vervangen.

In verband met de te verwachten overlast bij een open opgraving in de Keesomlaan en de moeilijke bereikbaarheid van de riolering onder de andere twee locaties is gekozen voor de 'kousmethode'. De werkzaamheden zijn toegewezen aan GMB Rioleringstechnieken uit Opheusden voor een bedrag van €165.023,95. De werkzaamheden vinden naar verwachting eind dit jaar plaats. Bij de kousmethode wordt van binnenuit een kunststof kous in het riool aangebracht die na uitharding de rioolleiding versterkt. Het werk is via een gezamelijke aanbesteding met het samenwerkingsverband Noordkop op de markt gezet. Er waren vijf aannemers uitgenodigd, die op de afzonderlijke klussen konden inschrijven. Het bedrijf uit Opheusden was bij alle inschrijvingen het goedkoopst. Het samenwerkingsverband Noordkop zorgt voor schaalvergroting, wat leidt tot het drukken van de kosten. Het bedrag van €165.023,95 wordt betaald uit het budget onderhoud riolering.

Bezwaar ongegrond

De kwestie om een betonnen loods aan de Krimweg houdt aan.

Het bezwaar dat een omwonende had ingediend tegen de afwijzing van haar verzoek om handhavend op te treden tegen het gebruik van de loods is wederom door het college afgewezen, dit met het oog op het nieuwe bestemmingsplan. Het college besluit het gebruik van de loods, als opslag van materiaal van paviljoen Paal 28, te blijven gedogen. Als het gebruik al in strijd is met het huidige bestemmingsplan, vervalt dit met het nieuwe, al door de raad vastgestelde, nieuwe bestemmingsplan. Dit plan maakt de bouw van een nieuwe loods, die de huidige betonnen loods vervangt namelijk mogelijk.