D66 kiest

lijsttrekker

Astrid van de Wetering of Cees Hoogerheide. Vanavond op de ledenbijeenkomst in Hotel Den Burg wordt bekend wie van hen de nieuwe lijsttrekker wordt voor D66.

Conform de partijbeginselen van D66 is dat een democratische aangelegenheid. Leden zijn de afgelopen weken in de gelegenheid gesteld via een stemming per post hun voorkeur voor een kandidaat voor het lijsttrekkerschap aan te geven. Voor de nummer 1-positie van de kandidatenlijst hadden zich twee leden aangemeld: Astrid van de Wetering en Cees Hoogerheide.

Wethouder Frans Visman, die jarenlang de voorman is geweest, krijgt de eer de door de leden ingezonden enveloppen te openen. Hierna wordt uitslag vastgesteld en wordt bekend aan wie Visman het stokje kan overdragen.

Jaarverslag stichting

Kerken en minima

De Stichting Kerken en Minima van de deelnemende kerken heeft in 2012 aan negen personen een lening verstrekt voor in totaal €6.300,-.

Ook werden aan vijf personen/gezinnen voor een bedrag van €3.600,- aan giften verstrekt en werden voor €3.000 aan VVV-bonnen met kerstmis uitgedeeld op 50 adressen. De totale hulpverlening bedroeg derhalve €12.900,-.Daarnaast werd nog €7.300,- kwijtgescholden op zeven leningen wegens oninbaarheid.

Dit conform het doel hulp bieden aan personen die op Texel wonen en in financiële nood verkeren en waar geen andere mogelijkheden en middelen aanwezig zijn. De hulpverlening was mogelijk door de bijdragen via collectes bij de protestantse kerken,de doopsgezinde en de katholieke kerk en via giften en schenkingen van instellingen en particulieren voor totaal €8..000,-. Op bestaande leningen werd €12.500,- afgelost. Van de in 2012 vervangen caravan werd in 13 (vakantie)weken gratis gebruik gemaakt. Ook in 2013 is deze naast 13 vakantieweken incidenteel beschikbaar gesteld.

Diegenen die achter de doelstelling van de stichting staan kunnen hun bijdragen storten op rekening 36.25.99.343 ten name van Stichting Kerken en Minima Texel. Voor particulieren zijn deze giften aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.