Afgetekende nederlaag SVO

SVO heeft zaterdag met duidelijke cijfers verloren van een veel beter DZS. De eindstand werd 1-8.

Het was al van tevoren duidelijk dat SVO een moeilijke middag te wachten stond. Liefst acht spelers ontbraken in de wedstrijdselectie van de vierde klasse zaterdag. Noodgedwongen werd er daarom een beroep gedaan op de oudgedienden: Jan Bloem, Edgar Klippel en Sil van Dijk. DZS, een zeer goed ingespeeld team, begon sterk en kreeg vrij snel de eerste kansen. Nadat al na enkele minuten een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, was raak toen na een hoekschop de defensie van SVO niet goed oplette. Maar SVO kon de eerste 20 minuten gelijke tred houden, wat na een hoekschop van Jeroen Abma resulteerde in de gelijkmaker, die Jimmy Vlaming onberispelijk binnen schoot. Heel lang kon SVO niet van deze stand genieten, want amper dertig seconden later lag de 2-1 al in de touwen. DZS controleerde en domineerde hierna de wedstrijd en was uiterst effectief in de afronding. Binnen tien minuten liep de ploeg uit naar 1-5. Na de rust kon SVO door beter grip op het middenveld wat meer vooruit voetballen en het was jammer dat Dennis Daalder een strafschop miste en Yvo Barends een kans alleen voor de keeper over schoot.