Willem Vlas aan de meet bij het toernooi in Den Helder.
Willem Vlas aan de meet bij het toernooi in Den Helder. Foto: Xavier Schreuders

Vlas eerste op drie afstanden

Boogschutter Willem Vlas wist bij het drie-afstandentoernooi van MBSOV/Noordkop in Den Helder de eerste plaats voor zich op te eisen.

Vlas kwam uit in de klasse 'hout-traditioneel' en behaalde een totaalscore van 574 punten. Hij bereikte dit door hoge scores te behalen op alle drie afstanden; 193 punten op 30 meter, 193 op 25 meter en 188 op 18 meter. Drie andere Texlese schutters kwamen uit in de klasse recurve, Hans Rinkema werd vierde, Cees Zijm zesde en Evaline van Weerlee achtste. Het toernooi werd voor de derde keer gehouden, er werd deelgenomend oor schutters van drie verenigingen. De wedstrijden vonden plaats in De Dukdalf op Willemsoord. Op iedere afstand werden dertig pijlen geschoten, waarbij de blazoenen steeds kleiner werden. Op de grootste afstand waren deze 80 cm in doorsnee, op 25 meter 60 cm en op 18 meter 40 cm.

Expositie

In Tusse de Banke op de Groeneplaats is tot en met 13 oktober een expositie te zien van Irene Maas en J.J. Waverijn. De expositie is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.