Heren Tevoko maakt valse start

Het herenteam van volleybalvereniging Tevoko heeft zaterdag in Alkmaar de eerste wedsetrijd van het seizoen gespeeld. Met slechts zes spelers werd met 3-2 verloren van VVA.

Door langdurige blessures van Marco Tuntelder en Ron Broersma bestaat de vaste selectie van Tevoko vooralsnog uit slechts zeven man. Hiervan was spelverdeler Jitze Beintema door werkzaamheden zaterdag afwezig, zodat slechts zes man aan de wedstrijd begonnen. Enkelen hadden nog maar enige weken training in de benen. Ondanks deze gebrekkige voorbereiding kwam Tevoko goed uit de startblokken. Het uit de tweede klasse gepromoveerde VVA, dat overigens ook met slechts zes spelers aantrad, had geen antwoord op de soepel lopende aanval van Tevoko, dat met 19-25 vrij eenvoudig de eerste set binnenhaalde. Daarna was het lange tijd gedaan met de dadendrang van Tevoko. In de tweede en vooral de derde set blonk het team uit in knullige fouten. Met name de aanvallers maakten het bont door een serie ballen in het net te slaan. En hoewel VVA in de wedstrijd groeide, waren de setstanden van 25-19 en 25-13 (!) voor een groot deel aan fouten van Tevoko te wijten. In de vierde set keerde het tij en na een snelle voorsprong kregen de aanvallers van Tevoko het vertrouwen terug. Met name Patrick Hollenberg wist de gaten in de verdediging te vinden. Een setwinst van 20-25 maakte een vijfde set noodzakelijk. Deze verlenging leek beslist te worden in het voordeel van Tevoko, dat iets vaster in het spel was. Na een felle discussie met de scheidsrechter over een overduidelijke netfout aan de kant van VVA liet Tevoko de wedstrijd echter toch nog uit de vingers glippen en wist VVA met 15-13 en een uiteindelijke 3-2 zege de winst in Alkmaar te houden.

Dames Tevoko start met overwinning

Het damesteam van volleybalvereniging Tevoko heeft zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Wham Wham uit Zwaag werd met 2-3 naar huis gestuurd.

Het leek er op dat het een eenvoudige wedstrijd zou worden, maar de kleine voorsprong die Tevoko aan het begin opbouwde, werd al snel teniet gedaan door een sterke service van Wham Wham. Grootste probleem voor Tevoko was de blessure van Connie Joling in de tweede set, waardoor de spelers op andere posities moesten spelen dan gebruikelijk. Dat zorgde voor enige verwarring, die Tevoko de tweede en derde set kostte. Maar met inzet werd de strijd gewonnen. Setstanden: 23-25, 25-18, 25-18, 20-25, 8-15.