Roslien Hin en Truus Zoetelief overhandigen het geld aan Natasja Garritsen.
Roslien Hin en Truus Zoetelief overhandigen het geld aan Natasja Garritsen. Foto: Jeroen van Hattum

Breien voor KiKa levert €4463,49 op

Een groep Texelse vrouwen heeft met de verkoop van zelfgebreide kleding €4463,49 opgehaald voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Truus Zoetelief en Rosalien Hin overhandigden het bedrag vrijdag aan Natasja Garritsen die op het eiland ambassadeur van KiKa is. Volgens berekening zou dat bedrag toereikend moeten zijn voor 892 stenen oftwel twaalf vierkante meter muur van het nog te bouwen Prins Máxima Centrum voor de behandeling van kinderen met kanker. Daar is KiKa al een tijdje mee bezig.

De dames breiden onder meer mutsen, wanten, sokken en pannelappen. Die werden verkocht op onder meer de Durpermarkt, de Hoornder Donderdag en bij de Paasmarkt in het Eierlandsche Huis. Dat gebeurde onder leiding van Hin en Zoetelief van wie in de vakantie wekelijks ter assistentie twee kleindochters uit Julianadorp naar De Cocksdorp kwamen.

Hin maakte ter ondersteuning van de gift samen met haar dochter van wol een kunstwerk dat een plekje krijgt in de winkel van Garritsen. Daar worden ten behoeve van de stichting de zogeheten KiKa-beren verkocht.