Minder geld bij

collecte KWF

KWF Kanker Bestrijding afdeling Texel heeft tijdens de collecte in de eerste week van september €9.183,09 opgehaald. Dat is minder dan een jaar geleden toen €11.360,28 werd opgehaald.

Volgens Klaas Modder is er vermoedelijk een aantal oorzaken voor de afname: de negatieve publiciteit rondom Alpe d'HuZes, het niet huis-aan-huis verspreiden van zakjes voor de collecte en er werden als gevolg van ziekte een aantal wijken niet gelopen.

Volgens Modder was het aantal mensen dat naar aanleiding van de ophef rondom Alpe d'HuZes geen geld wilde geven niet zo groot. 'Maar je weet niet of de gift daardoor wat kleiner uitvalt.' Collectanten maakten het een paar keer mee dat mensen niets wilden geven.

De zakjes die normaliter met de collecte gepaard gaan, werden door sommigen gemist. KWF had besloten die met huis-aan-huisbladen mee te sturen, maar op Texel was dat door omstandigheden niet van de grond gekomen.

De kans dat de ecomische crisis een rol speelde, wordt klein geacht. 'KWF heeft zich tot op heden vrij crisisbestendig getoond.' Modder en regio-coördinator Eva Smink complimenteerden gisteravond in de Buureton iedereen die op pad was geweest om te collecteren.