Meer aandacht

winkeldiefstal

De gezamenlijke ondernemers van De Koog en Den Burg hebben zich in samenwerking met de politie aangesloten bij het project 'Afrekenen met winkeldieven'. Dit naar aanleiding van recente winkeldiefstallen.

'Afrekenen met winkeldieven' is een manier om de schade die een winkelier lijdt ten gevolge van winkeldiefstal direct op de (op heterdaad betrapte) winkeldief te verhalen. Dit staat los van een eventueel later te volgen strafrechterlijke procedure. De schadevergoeding is voor dit jaar vastgesteld op €181,-. De ervaring leert dat van deze civielrechtelijke aanpak een preventieve werking uitgaat. Winkeliers die deze zomer de dupe zijn geworden van winkeldiefstal en hiervan aangifte hebben gedaan, kunnen een schadeformulier downloaden van www.afrekenenmetwinkeldieven.nl en contact opnemen met de politie voor de noodzakelijke politiegegevens zoals proces-ver­baalnummer, transactienummer en NAW-gegevens. Bij voldoende belangstelling wordt in samenspraak met de politie een bijeenkomst gehouden om het gebruik van Afrekenen met winkeldieven' te stimuleren.

Kledingruilbeurs

In dorpshuis De Hof in De Koog wordt zaterdag 21 september van 13.30 tot 16.00 uur de kledingruilbeurs 'Krijg de Kleere' gehouden.

Op deze beurs kunnen mensen met gesloten portemonnee kleding en schoenen ruilen. Bezoekers krijgen een tegoedbon voor het aantal spullen dat ze inbrengen en met behulp van die bon mogen ze eenzelfde hoeveelheid goederen uitzoeken en meenemen. Deelname kost €1,- in verband met de zaalhuur.

Vanavond (vrijdag 20 september) kunnen belangstellenden tussen 18.00 en 20.00 uur alvast kleding inbrengen en een bon meenemen, zodat ze zaterdag niet in de rij hoeven te staan. Meer informatie via Els Koorn (ekoorn@texel.com) of Yvon Bonne (f.bonne@texel.com).

Meditatie

In De Lindeboom in Den Burg wordt zaterdag 21 september van 12.00 tot 13.00 uur gemediteerd voor de wereldvrede. Belangstellenden kunnen vanaf 11.45 uur binnenlopen. Volgens Inge Stevenson wordt de meditatie wereldwijd in zo'n vijfhonderd plaatsen gehouden. 'We nemen tijd om in te tunen op het vredige en onrustige in onszelf en doen een meditatie die beiden omvat.'