Het Pauluskoor uit Amstelveen verzorgt zaterdag 28 september een optreden.
Het Pauluskoor uit Amstelveen verzorgt zaterdag 28 september een optreden. foto: Pauluskoor

Concert Pauluskoor

Het Pauluskoor uit Amstelveen geeft op zaterdag 28 september een jubileumconcert in de RK kerk van Den Burg. Het koor zingt delen uit het Stabat Mater en het Te Deum van Dvorak, het Halleluja van Thompson en Halleluja uit de Messiah van Handel.

Het Pauluskoor is een Christelijke Oratorium vereniging van ruim 100 leden uit Amstelveen en bestaat dit jaar 75 jaar. Een onderdeel van de festiviteiten in het jubileumjaar is een koorreis naar Texel. De keuze voor Texel werd bepaald door enkele koorleden die een band met het eiland hebben. Edith Koot heeft lang in Oosterend gewoond en Jan Gras zingt de grote producties mee met het Texelse koor Amici Cantus. Het Pauluskoor legt zich toe op het uitvoeren van klassieke oratoria, meestal onder begeleiding van het symphonieorkest Philharmonia Amsterdam. Op het programma hebben de afgelopen jaren o.a. gestaan de Mattheus Passion van Bach, het Requiem van Mozart, werken van Dvorak, Händel, Rossini en Puccini. Voor het concert op Texel heeft het Pauluskoor gekozen voor een combinatie van feestelijke en stemmige muziek. Grote contrasten in de beide uitvoeringen van het Halleluja en de ontroerende muziek van delen uit Dvorak's Te Deum en Stabat Mater. De begeleiding is in handen van de vaste pianist Alexander Kuznetsov op de Texelse concertvleugel en tenor Robbert Overpelt.

'De repertoirekeuze voor het concert hangt samen met de werken die wij uitvoeren ter gelegenheid van ons jubileumjaar', aldus dirigent Marcel Joosen, die al 28 jaar voor het koor staat. In die tijd heeft hij het koor zien groeien in haar prestaties, die zich niet alleen laten afmeten aan de omvang van het koorwerk, maar ook in het vertalen van de schoonheid van de muziek. Het Pauluskoor opent dit concert met een prachtig maar verstild en meditatief Alleluia van de Amerikaanse componist Randall Thompson uit 1940. Daarna gaan we terug in de muziek-geschiedenis en komen terecht bij in de hoog romantiek. Delen uit het Stabat Mater en het Te Deum van Dvorak vormen de hoofdmoot van het concert.

Het concert begint om 16.00 uur, de toegangsprijs bedraagt €7,50.

Dorpenronde

Oosterend


Oosterend is het tweede dorp dat het college van B&W dit jaar aandoet op haar jaarlijkse dorpenronde. Inwoners van het dorp zijn op donderdag 26 september om 20.00 uur welkom in dorpshuis De Bijenkorf.

B en w gaan met de dorpscommissie in gesprek over dorpsspecifieke punten. Bewoners kunnen punten bij het college onder de aandacht te brengen. Onderwerpen zijn onder meer de locatie van de school, verkeerssituaties en de aanleg van graskeien en fietspaden.


Het college gaat 14 oktober naar Oudeschild, 23 oktober naar Eierland, 4 november naar Den Hoorn, 14 november naar Den Burg en 18 november naar De Waal.