Hans Berbee in actie.
Hans Berbee in actie. foto: Willem Sangers

GeelZwart effectiever

ZDH is er zondag ook niet in geslaagd de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. In 't Zand was gastheer GeelZwart'30 niet beter, maar wel effectiever in het benutten van de kansen. De eindstand werd 2-0.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in balans, met enkele kansen over en weer. Linkshalf Mike de Bruijn schoot voorlangs, topscorer Bomas haalde van grote afstand uit en zag de keeper

Roken door jongeren

De stichting Young 4 Ever verzorgt in september en oktober voorlichting over roken.

Uit recent onderzoek van de GGD Hollands Noorden is gebleken dat 21 procent van de jongeren op Texel regelmatig rookt. Dit is meer dan gemiddeld in de Kop van Noord Holland (17 procent) en Noord Holland Noord (14 procent). Jongeren die minstens één keer per week roken, worden als regelmatige rokers beschouwd. Van de jongeren op Texel rookt 17 procent dagelijks en 15 procent zelfs 21 sigaretten of meer per dag. De eerste voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 21 september in jongerencentrum Time Out aan de Wilhelminalaan in Den Burg. Deze begint om 19.30 uur, deelname is gratis. De voorlichting is bedoeld voor tieners en jongeren vanaf 12 jaar. Na Den Burg komen ook de andere dorpen aan de beurt. Voor meer informatie, info@young4ever.nl.

de bal overtikken en Jonas Leenhouts schoot na goed voorbereidend werk van Bomas hard over. Aan de andere kant werd een mooie kopgoal van Lex Tas afgekeurd wegens buitenspel en blokte Hans Berbée een schot met een knappe sliding. Net toen iedereen dacht dat er thee gedronken zou worden met een 0-0 ruststand, viel plotseling de bal voor de voeten van Mark van Woesik. Hij verschalkte de lange keeper Daniël Bakker met een boogbal uit een lastige hoek. De treffer kwam hard aan bij ZDH, dat de vijftien minuten rust hard nodig had. De Hoornders bleven echter ook in het tweede bedrijf goed voetballen en gaven weinig kansen weg. GeelZwart had misschien iets meer balbezit, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Na tien minuten kreeg De Bruijn na een afgemeten voorzet van Bomas een uitgelezen kans de 1-1 te maken. Van dichtbij tikte hij echter naast. Even later schoot Leenhouts na een combinatie met Bomas in kansrijke positie een metertje over. Prachtig was de actie van Bomas, waarbij hij zich knap vrijspeelde en de bal met een fraaie curve over de keeper heen krulde. Helaas viel de bal op de lat. Ook GeelZwart liet zich niet onbetuigd. Lex Tas kwam in kansrijke positie na een lange pass, die over iedereen heen ging, maar realiseerde zich niet hoeveel tijd en ruimte hij had, getuige het gehaaste rollertje dat het doel ruimschoots miste. Terwijl ZDH meer en meer risico begon te nemen om de gelijkmaker te forceren, viel tien minuten voor tijd de beslissing. Rechtsback Peter Zijm kreeg bij een duel een arm in het gezicht. De scheidsrechter liet doorspelen, waarna middenvelder Ron Baltus het vonnis velde en de bal hard in korte hoek schoot. Direct daarna werd Berbée nog vervangen door Joop Rommets, die daarmee op 46-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de 4de klasse. Komende zondag is ZDH vrij. De wedstrijd tegen Winkel is uitgesteld wegens het bloemencorso. Een week later gaan de Zwaluwen op bezoek bij DWOW.