Meel van Traanroeier voor 'Buurtbroodje'

Brood, gebakken van meel van de Traanroeier is een van de projecten in 'Noord II: een expeditie, het kunstproject dat van 7 tot en met 22 september gehouden wordt op diverse binnen- en buitenlocaties in Amsterdam Noord.

Het brood wordt - in samenpraak met een van de kunstenaars - gebakken door bakker Isken, die tijdens een bezoek aan Texel een pak meel van De Traanroeier meenam en dit wilde verwerken in een buurtbroodje'. De molenaars van De Traanroeier vonden dit zo'n leuk initiatief, dat ze besloten 200 kilo meel te schenken, goed voor 800 broodjes.

Veel werk

De molenaars van De Traanroeier malen elk jaar meer graan. Het meel wordt in Kaap Skil verkocht, maar ook gebruikt door Bakker Timmer en De Bonte Belevenis. Inmiddels is de vraag zo groot geworden dat het malen, zoals molenaar Dirk Haker zegt 'Op werken begint te lijken'. De vier vrijwillige molenaars zouden daarom graag wat extra handen hebben. Wie op woensdagochtenden tijd heeft en enthousiast is om mee te helpen met werkzaamheden in of aan de molen, kan zich melden bij Kaap Skil via info@kaapskil.nl of tel. 314956. Een van de molenaars neemt dan contact op.