Aardbeienrit MAB was niet eenvoudig

Jacco Boersen en Nienke Daalder hadden hun best gedaan om het de deelnemers aan de Aardbeienrit van de MAB-club niet te gemakkelijk te maken.

Vooruit denken was bij deze rit geen goed idee. Daarvoor stonden er teveel bordjes met aanwijzingen en wijzigingen. Menigeen reed dan ook verkeerd, wat kostbare minuten kostte. Ook moest er veel gepuzzeld worden. De rit begon op het Wezenland in Den Burg en voerde langs listige aanwijzingen naar Oudeschild. Vervolgens ging het via de De Ruyterstraat en het Mieland weer terug naar De Hogeberg en verder in de richting van Den Hoorn. Over de Amaliaweg en weer via Oudeschild eindigde het eerste deel bij de Middellandseweg. De tweede helft voerde langs de Lancasterdijk, waarna veel deelnemers te ver doorreden en in Midden-Eierland terecht kwamen. Maar uiteindelijk eindigde iedereen via Spang in de Zelfpluktuin aan de Middellandseweg waar de de prijsuitreiking plaats vond.

Uitslagen:

B-klasse: 1.Jan Nico van der Ploeg (5 strafpunten); 2.Pieter & Marjan van der Vis (5); 3.Aris van der Vis & Jessica Witte (8). C-klasse: 1.Frank en Marit Ellen (17); 2.Melissa Praamstra & Marise Barhorst (41); 3.Chris de Vries (41).