Geredde chauffeur

voor de rechter

 

De 48-jarige automobilist uit Castricum die op 7 maart met drie passagiers in het kanaal langs de Stengweg reed, is veroordeeld wegens rijden onder invloed.

De auto belandde op z'n kop in het water, de vier inzittenden hadden het geluk dat Désirée Krijthe uit De Cocksdorp net haar hond uitliet en partner Erik Mus waarschuwde, die in het water dook en het viertal van een wisse dood redde. De redders ontvingen hiervoor onlangs van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een eremedaille.

Uit een bloedproef bleek dat de bestuurder driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Vrijdag moest hij zich in Alkmaar verantwoorden voor de rechter. De politierechter legde hem een rijontzegging op van 35 weken, waarvan 28 voorwaardelijk, en een boete van €1000,-, waarvan de helft voorwaardelijk.

Politierechter A. Haverkate hield er rekening mee dat de man na het ongeval lang zijn rijbewijs kwijt was. Direct na het ongeval werd het ingenomen en toen hij het na zeven weken terugkreeg, werd het opnieuw in beslag genomen. De rechter nam in haar oordeel ook mee dat de man €4000,- heeft moeten uitgeven om een verplicht alcoholslot in zijn auto te installeren.