Verzoek aan raad: schuif keuze school Oosterend naar november

Overleg tussen wethouder Huisman, dorpscommissie van Oosterend en andere betrokkenen over de locatie van de school heeft er in geresulteerd dat een verzoek aan de raad is gedaan om de behandeling van deze kwestie in de gemeenteraad uit te stellen tot november.

Uit kostenoverweging opteert het college voor de Daalderschool, dorp, schoolbestuur en andere betrokkenen geven de voorkeur aan De Akker. Eigenlijk zou de raad woensdag al moeten besluiten of samenwerkingsschool De Vlietkotter in het gebouw van de Daalderschool of in De Akker zou komen. De raad gaf al te kennen naar oktober te willen en nu is dat dus november geworden. Bij het overleg van woensdag waren aanwezig de dorpscommissie, het schoolbestuur van De Vliekotter, de werkgroep locatiekeuze Oosterend, kinderopvang De Pepermolen, Vereniging tot behoud van Protestants Christelijk Onderwijs en de gemeente.

De wethouder kreeg te horen dat partijen tot een breder plan voor het dorp willen komen dan alleen de school. Daarom vragen de partijen een maand de tijd om met een goed doordacht plan te komen. In vervolg op deze bijeenkomst is donderdag op initiatief van de gemeente opnieuw overleg geweest waarbij de insteek was: hoe kunnen we samenwerken in het komende traject. Hierbij waren aanwezig namens de gemeente Hennie Huisman, Hein van der Vlerk en Antoine Kersten, namens het schoolbestuur Nel Kant en namens de dorpscommissie Ko Vinke en Tine Visser. Afgesproken is dat zaken niet te breed worden getrokken, want er moet op korte termijn duidelijkheid komen over de school. En dat de verschillende opties, scenario's, de financiële consequenties daarvan en de (on)mogelijkheden voldoende in beeld worden gebracht, zodat de raad zich een goed oordeel kan vormen. Met geïnteresseerde partijen moeten reële afspraken zijn te maken, om risico te voorkomen. Het schoolbestuur is akkoord met het uitstel.