Stedenbouwkundige schets van Loos van Vliet van de Groeneplaats.
Stedenbouwkundige schets van Loos van Vliet van de Groeneplaats. foto: Atelier Loos van Vliet

Plan centrum Den Burg ter inzage

Het college legt van maandag 16 september tot maandag 28 oktober het nieuwe ontwerpbestemmingsplan voor het centrum van Den Burg ter inzage.

Daarmee start de gemeente de planologische procedure om de bouw van huizen en bedrijfsruimten aan de Groeneplaats mogelijk te maken. Op het plan staan onder meer de kavels van de nieuwbouw ingetekend, evenals de afmetingen van de nieuwbouw.

Het ontwerpbestemmingsplan is volgens het college mede op basis van de inbreng van geïnteresseerde kopers opgesteld. Het is ook een vervolg op de stedenbouwkundige schets die stedenbouwkundig atelier Loos van Vliet begin dit jaar presenteerde voor de Groeneplaats, de Vismarkt en de Parkstraat. Die schets behelsde in het kort de realisatie van drie hoekpanden met daartussen kleinere bebouwing.

Het ontwerp is in te zien via de balie van het gemeentehuis, de website van de gemeente en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. In de derde week van oktober is er een inloopavond over het plan. Bedoeling is dat de gemeenteraad het in december behandelt.