Miranda Bruin en haar dochter. Op de eerste dag van de Zwemvierdaagse werden Miranda Bruin en dochter Donna onthaald als 50.000ste bezoeker.
Miranda Bruin en haar dochter. Op de eerste dag van de Zwemvierdaagse werden Miranda Bruin en dochter Donna onthaald als 50.000ste bezoeker. foto: March Heijnen

Veel animo voor zwemvierdaagse

Zo'n 175 Texelaars hebben in zwembad Molenkoog in Den Burg meegedaan aan de Zwemvierdaagse.

Jongeren zwommen dagelijks tien baantjes, volwassenen twintig. Volgens medewerkers van het zwembad waren er echter ook veel mensen die meer baantjes trokken. De vierdaagse werd afgewisseld met diverse activiteiten zoals 'lopen over het water' in een grote plastic bal. Dat gebeurde onder leiding van badmeester Remko Spelde. Ericka Voortman en Catharina Witte gaven ter afwisseling workshops, Ferdinand Mulder gaf zwemtrainingen en Henk Keyser en Belinda van Diessen zorgden voor massages. De zwemvierdaagse stond in het teken van de spierziekte ALS waarvoor medewerkers Ria Keyser en March van Molenkoog zondag meededen aan de Amsterdam City Swim. Deelnemers brachten geld in voor de strijd tegen de ongeneeslijke spierziekte. Dat leverde alleen al meer dan duizend euro op. Bakker Timmer verkocht donderdagavond broodjes bij het zwembad om geld in te zamelen. Op de eerste dag van de Zwemvierdaagse werden Miranda Bruin en haar dochter Donna onthaald als 50.000ste bezoeker van het seizoen.