VVD: 'College, haal meer uit Texelvignet'

De gemeente haalt nog altijd te weinig uit het Texelvignet. Dat vindt de VVD die al vaker stelling heeft genomen tegen de ontwikkeling van het vignet.

Jur Schuiringa (VVD) vroeg tijdens een bespreking in de commissievergadering aan wethouder Eric Hercules wanneer hij het 200.000ste exemplaar denkt te verkopen. Nadat Hercules had gezegd met TOP te werken aan plannen en wat slagen om de arm hield, kreeg hij repliek van Marjan de Groot (VVD). Zij vond dat pas van een succes kan worden gesproken als het vignet vijf á zes miljoen euro oplevert. Volgens haar worden nu nog een hoop inkomsten gemist. Hercules vond daarop dat De Groot mismoedig deed over de huidige opbrengst van circa zes ton en stelde dat zij niet in de gaten heeft hoeveel werk er achter de schermen voor het parkeervignet en het oplossen van knelpunten in het verkeer wordt gestoken. Tijdens de bespreking kwam ook het op de markt brengen van het vignet aan de orde. De Telegraaf Media Groep heeft zich daar een tijdje mee bezighouden, maar het college vond het te duur wat zij wilden. Volgens Willem Vlas (Texels Belang) was dat een goede beslissing geweest. Schuiringa drong er bij de wethouder op aan toch eens met een promotieplan te komen. Wethouder Hercules liet weten dat een groeimodel volgens hem toch de slimste weg is om te volgen.

De verkoop van het aantal vignetten is dit jaar tot nu toe hoger dan vorig jaar. In 2013 zijn tot en met 31 juli in totaal 26.181 vignetten verkocht waarvan 6385 aan Texelaars en 19.796 aan toeristen. Over dezelfde periode in 2012 werden 18.973 kaarten verkocht, waarvan 6323 aan Texelaars en 12.650 aan toeristen. Hoeveel parkeervignetten er in 2012 in totaal zijn verkocht, was afgelopen week nog niet te achterhalen.

Peter Dral kandidaat

voor wethouderschap

Peter Dral (54) uit Den Burg is kandidaat voor het wethouderschap als Texel 2010 na de verkiezingen opnieuw een zetel in het college krijgt.

Dat heeft Dral bevestigd, nadat zijn naam was rondgegaan. Dral, voormalig eigenaar van Dral Media (de kabelkrant) en oprichter van Koopplein, benadrukt dat hij kandidaat is voor ná de verkiezingen die in maart 2014 worden gehouden. Hij blijft buiten het conflict dat momenteel gaande is tussen fractievoorzitter Gerbrand Poster en wethouder Edo Kooiman van Texel 2010.