Solexclub Steeksleuteltje 9 vierde zaterdag het 15-jarig jubileum.
Solexclub Steeksleuteltje 9 vierde zaterdag het 15-jarig jubileum. foto: Willem Sangers

Valse seizoensstart Zwaluwen

ZDH is de competitie begonnen met een nederlaag tegen het gepromoveerde Dirkshorn: 1-2. Vooral in de eerste helft hadden de Hoornders moeite in hun spel te komen. Door twee momenten van onoplettendheid stond het bij rust 0-2. Na de hervatting herstelde de thuisploeg zich redelijk, maar kon verlies niet worden voorkomen.

ZDH miste door blessures, schorsingen en andere redenen een handvol basisspelers. Bovendien was het spel rommelig en aarzelden spelers vaak te lang of traden ze niet resoluut genoeg op. Ook Dirkshorn bleek niet over een wonderploeg te beschikken. Gevolg was een matige wedstrijd. De doelpunten van de gasten kwamen min of meer uit de lucht vallen. Ze werden gescoord door de linkerspits, die beide malen wel erg veel ruimte kreeg om aan te leggen. ZDH stelde daar weinig tegenover. Meest spraakmakend was nog een voorzet van Remco Boogaard, die onbedoeld op de lat belandde. Na de rust verscheen Ronald Biesboer binnen de lijnen. De veteraan verving Hidde Struick, die geblesseerd was geraakt. Noodgedwongen moest trainer Gerard Boogaard veranderingen in de opstelling aanbrengen. De grootste was dat Biesboer in de spits werd geposteerd. Het spel van de Hoornders was in de tweede helft iets beter. Ze werkten hard en probeerden vroegtijdig de opbouw van Dirkshorn te verstoren. Maar tot veel kansen leidde die strijdwijze niet, mede doordat de gasten zich ver lieten terugzakken. Pas een kwartier voor tijd slaagde ZDH erin te scoren. Een voorzet van Jonas Leenhouts werd verkeerd beoordeeld door de keeper, die de bal in eigen doel sloeg. Een onverwachte meevaller voor de gastheren, die hoop gaf. Ze zetten de tegenstander onder druk, maar grote kansen bleven uit. Veel verder dan een paar mislukte schoten kwamen ze niet. Aanvoerder Bart Boogaard, terug op het oude nest na bijna een jaar Nieuw-Zeeland, kopte net naast. Een minuut voor tijd ontsnapte voorstopper Hans Berbée aan een rode kaart, toen hij een doorgebroken speler van Dirkshorn onderuit haalde. De goedleidende arbiter gaf slechts een vrije trap. Volgende week speelt ZDH in 't Zand tegen GeelZwart'30. Het belooft een moeilijke klus te worden. VZV.