SV De Koog begint met nederlaag

SV De Koog is de voetbalcompetiteie begonnen met een nederlaag. De gelukkige winnaar van de wedstrijd was Vesdo, vers gepromoveerd uit de zesde klasse.

De Koog, dat met een hoop afwezigen te kampen had, probeerde in de eerste helft het spel te maken. Maar er werd onrustig gespeeld, weinig duels werden gewonnen en de spelers hadden duidelijk moeite met de lange ballen van Vesdo. In der 38ste minuut was het raak en kwam Vesdo door een eigen doelpunt van De Koog op voorsprong. Kort daarna trok Wouter Kuip de stand gelijk door met een kopbal 1-1 te laten aantekenen. Nog voor rust kwam Vesdo op 2-1, maar een minuut later trok Kuip met een kopbal de stand weer gelijk.

In de tweede helft was De Koog de betere ploeg en leek het erop dat het de punten mee naar huis zou nemen. Maar in de 68ste minuut kwam Vesdo op een voorsprong van 3-2 wat - volgens coach Jan Loew - tegen de verhouding in was. In de 83ste minuut maakte Andries Kuip een terechte sliding, maar de scheidsrechter dacht daar ander over en bestrafte het met een strafschop. Vesdo wist hiermee de stand op 4-2 te brengen. Ook in de slotfase maakte Vesdo nog een doelpunt, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-2. Volgende week is De Koog vrij.