Onnodig verlies voor SVO op kunstgras SRC

SVO is de competitie in de nieuwe vierde klasse A begonnen met een onnodige en ook onverdiende nederlaag. Op het kunstgras in Schagen werd door een eigen doelpunt met 0-1 verloren van SRC.

Door veel blessures en werkzaamheden begon SVO het seizoen moeizaam en kon het ook in de eerste competitiewedstrijd niet op volle oorlogssterkte aantreden. Vooraf was het afwachten of SVO het niveau in de vierde klasse zou aankunnen, maar in de wedstrijd van zaterdag deed de ploeg van Nico Kremer zeker niet onder voor de ploeg uit Schagen. Jammer genoeg ging het in de zevende minuut al mis. Stefan Tijsen kon een afstandsschot goed pareren, maar de rebound werd in de verre hoek geschoten. Martijn Drijver werkte de bal uit het doel, maar schoot ongelukkig tegen Bart Tuitman aan waarna de bal in het doel verdween: 1-0.

Na de rust drukte SVO de tegenstander steeds verder naar het eigen doel en kwamen er kansen, maar de keeper van SRC en scherpte in de afwerking voorkwamen de gelijkmaker. Doordat SVO met man en macht op zoek ging naar die gelijkmaker, werd veel ruimte weggegeven en moest keeper Stefan Tijsen twee keer in actie komen. Zo bleef het spannend tot het einde.

Volgende week wacht SVO thuis tegen PSZ een nieuwe uitdaging.