Pim de Lugt in actie tijdens de verloren wedstrijd tegen VIOS W.
Pim de Lugt in actie tijdens de verloren wedstrijd tegen VIOS W. foto: Willem Sangers

Verlies voor Texel'94

Het is de mannen van trainer Marcel Ris en begeleider Rob van der Stap zondag in de wedstrijd tegen VIOS W niet gelukt de punten op het eiland te houden. Ze kregen voldoende kansen om te scoren, maar faalden in de afronding.

In de bekerwedstrijden was al duidelijk geworden dat het niveau in de derde klasse een stuk hoger ligt dan in de vijfde. Toch ondervond Texel'94 daarin minder tegenstand dan in de wedstrijd tegen VIOS W, waar de spelers stevig op de huid werden gezeten door de goed gegroepeerde defensie van de tegenstander. Al vanaf het begin van de wedstrijd was er sprake van twee voetballende teams. Texel'94 probeerde met goed voetbal de aanvallen vanuit de achterhoede zorgvuldig op te bouwen. Helaas steeds zonder het gewenste resultaat. Het publiek kreeg daardoor een weliswaar aantrekkelijke wedstrijd te zien, tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen, maar een wedstrijd echter zonder echte hoogtepunten. Pas na elf minuten kwam het eerste wapenfeit van Texel'94, toen Jesper Arkenbout een schot op het doel waagde. Maar zijn schot ging over het doel heen. Een schot van een van de spitsen van VIOS W vervolgens belandde naast het doel van Texel'94. Zo golfde het spel enige tijd op en neer tot de Texelse aanhang na een klein half uur opveerde, toen Sander de Haan vanaf de rechterkant met een snelle dribbel het vijandelijke strafschopgebied binnenviel. Maar hij moest onder een bijzonder lastige hoek aanleggen, wat te moeilijk bleek om succesvol te zijn. Na deze poging nam VIOS op Texelse helft het heft in handen. Er werd lustig gecombineerd en de bal werd beheerst van man tot man getikt. Texel'94 vergat druk te zetten en op een onverwacht moment haalde een van de spitsen van VIOS uit om de bal in het doel van keeper Alexander Smit te schieten. Met nog drie minuten te spelen, bepaalde dat de stand op 0-1. In blessuretijd behoedde Smit zijn team voor een grotere achterstand door met een gestrekt been de bal uit het doel te werken.

In de tweede helft zette Texel'94 meer druk op de tegenstander, maar een paar goed genomen hoekschoppen konden tijdig door de verdediging van VIOS W worden onderschept. Texel'94 kon moeilijk in het vertrouwde spelletje komen en spits Niels Dubbelt werd zwaar belaagd. In de 51ste minuut kopte hij in moeilijke positie een voorzet op maat van Sander de Haan rakelings over het doel. Twee minuten later maakte keeper Smit een harde vrije trap van een van de spitsen van VIOS W onschadelijk. Een lastige prestatie, aangezien de stuiterende bal moeilijk onder controle te krijgen was. Zwaar gehinderd door de tegenstander nam Sander de Haan vervolgens het doel van VIOS W onder vuur, echter zonder succes te hebben. Na deze mislukte opleving leek het vuur een beetje uit de wedstrijd te raken. Het spel van Texel'94 kenmerkte zich door onnodig slordig balverlies en slechte passing. Iets minder dan twintig minuten voor het eind waagde Texel'94 nog een poging, maar de vrije trap werd over het doel van de gasten geschoten. In de slotfase wist Texel'94 in een ultieme poging de druk op VIOS W nog wel wat op te voeren, maar de spelers leken de overtuiging in eigen kunnen te missen. Mede daardoor werden teveel kansen gemist en bleef de eindstand op 0-1 staan.

Texel'94 speelt zondag 15 september in Wervershoof de tweede competitiewedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen VVW op het programma.