Goochelaar Wouter Weerman in actie op de Tuin- en Feest Straat in De Cocksdorp.
Goochelaar Wouter Weerman in actie op de Tuin- en Feest Straat in De Cocksdorp. foto: Gerard Timmerman

'Balletje balletje' in Kikkertstraat

De jongen ziet hoe de notendoppen onder de handen van goochelaar Wouter Weerman razendsnel heen en weer schuiven. Maar onder welke noot zit nu het balletje? Die moet het zijn, wijst hij er een aan. Helaas, toch weer onder die andere.

Het foute gokje kost het joch geen geld, de goochelaar verstrekt met namaakdubbeltjes zelf voor de inzet. Zijn trucs trekken veel belangstelling, zaterdagmiddag en avond op het Durper Tuin en Straat Feest in de Kikkertstraat. Een eindje verder 'boetseert' Ger van Klaveren met zijn kettingzaag vormen in een boomstam. Het moet een kabouter worden, de puntmuts steekt al omhoog. Veel bekijks ook bij de stand van René Witte, de smid die met tuinkachels die hij maakt van gebruikte gasflessen hoog scoort. En zo zijn er tal van andere stands. Het weer werkt mee, bewolking, maar wel droog. Er is volop muziek, zoals van Jug Bros, Foot-C, @Last, Kees Klaassen en Ed van Bommel.

Het evenement trekt veel belangstelling. Publiek loopt af en aan, en rond het dorp. Terwijl elke reguliere parkeerplaats al vol staat, circuleert er volop verkeer. Kennelijk heeft niet elke automobilist de borden naar het tijdelijke parkeerterrein gezien.