Tijdens de Paelmarkt zaterdag deed het tijdelijke terras aan het Paelwerck goede zaken.
Tijdens de Paelmarkt zaterdag deed het tijdelijke terras aan het Paelwerck goede zaken. foto: Gerard Timmerman

Verkiezingen van 'het leukste restaurant'

Texelaars kunnen vanaf 16 september op internet aangeven welk restaurant ze het leukst vinden. Restaurants die mee kunnen doen, kunnen zich gratis aanmelden via www.restaurantverkiezing.nl

'In 2012 werd de Eerste Verkiezing van het Leukste Restaurant georganiseerd. Er werd in iedere gemeente van Nederland gezocht naar het leukste restaurant, in totaal zijn er dat jaar meer dan 82.000 stemmen uitgebracht, de verkiezing kreeg meer dan 18.000 Facebook Likes en de restaurants ontvingen gratis lokale, regionale en landelijke publiciteit. Een goede basis voor een vervolg met een aantal verbeterpunten op basis van de feed-back die de restaurants vorig jaar gaven. We zijn benieuwd welke restaurants er dit jaar hoge ogen gaan gooien in de gemeente Texel', aldus organisator Marcel Demper.

De inkomsten gaan volgens de organisatie naar Pink Ribbon, die als maatschappelijk partner aan de Verkiezing van het Leukste Restaurant is verbonden. Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker en financiert onderzoek. Indien men bij het uitbrengen van een stem zelf actief toestemming geeft voor het ontvangen van nieuwsbrieven van partners wordt er door de organisatie € 0,05 overgemaakt aan Pink Ribbon.

Tijdens de Award Uitreiking in het Steigenberger Kurhaus Hotel werd afgelopen jaar een cheque van €2.966,50 overhandigd aan dit goede doel. Daarnaast organiseerden veel restaurants ook nog eigen acties voor Pink Ribbon.

De Verkiezing van het Leukste Restaurant wordt georganiseerd in samenwerking met Horeca Inspiratie, OndernemersUnited en Leuk Voor Jou. De organisatie is in handen van Vote Company.