Zes nieuwe clubkampioenen

Waddenruiters en Kleppertjes konden dit weekend niet minder dan zes nieuwe cubkampioenen verwelkomen.

Onder zomerse omstandigheden stond er zowel dressuur als springen op het programma voor federatie- en niet-federatieruiters. In de klasse BB-dressuur werd goed gereden. Vooral Anniek van Liere leverde met haar pony Udico een goede prestatie. Zij wist tweemaal met hoge scores als eerste te eindigen bij de A/B-pony's (193, 192) en mocht de kampioensbeker in ontvangst nemen voor niet-federatieruiters. Lilian Visser en Zoë Grisnigt behaalden beiden een eerste en tweede prijs in de categorie C/D-pony's. Femke Hegeman en Eliza Blom wisten beiden een keer beslag te leggen op de derde prijs. Bij de federatie-ponyruiters waren er meer kanshebbers. Er werd gestart in de klasses B tot en met ZZ-licht. Overtuigend kampioen werd Imme Schraag met haar super pony Quality's Golden Whoop Whaps. Zij behaalde in twee proeven de hoogste score 206, 209). Ook Sanne Graaf, Stans Plaatsman, Michelle van Bennekom, en Manon List vielen tweemaal in de prijzen. Kim Vonk en Sabine van der Wal behaalden ook beiden een prijs.

Bij de paarden wist Mandy Bosma beslag te leggen op de kampioensbeker. Zij reed met de Evita van Bea Dekker) twee heel mooie proeven (188, 204). Eva Witte, Annemieke Bos, Priscilla Noorlander, Ilona van der Vis en Jorieke Meijer behaalden ieder twee, Marloes van der Vis één prijs. Mariska Witte behaalde haar laatste winstpunt in de M1 en mag nu uitkomen in de M2.

Een recordaantal deelnemers deed 's middags mee aan de springwedstrijden. De te springen hoogtes varieerden van 30 tot 120 cm. Bij de BB waren er veel enthousiaste deelnemers, die er niet allemaal in slaagden een foutloos parcours te rijden. Lilian Visser met haar pony Pax Potter slaagde hier wel in. Zij behaalde tevens de hoogste punten voor rijstijl en werd daarmee kampioen. Prijzen waren er ook voor: Manon Blom (tweemaal), Anniek van Liere, Skye Brouwer, Magda Boekhoudt (tweemaal), Roos Bloemendaal, Femke Hegeman en Roos Kikkert. Bij de wedstrijd ruiters ging de kampioensbeker bij de pony's naar Bente Jalving met haar trouwe pony Rico, die tweemaal de hoogste score wist te behalen. Bij de paarden kreeg Leonie van Schaik de meeste punten voor de rijstijl, waardoor ook zij de beker mee naar huis mocht nemen. De overige winnaars bij het springen waren Sabine van der Wal, Sharon Coevert, Michelle van Bennekom (tweemaal), Jorieke Meijer, Mariska Witte en Annemieke Bos. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, zeker omdat de Verenigde Schilders het mogelijk maakte de hindernisbalken deze zomer een nieuw verfje te geven.