VERDER KIJKEN

Vliegen

Ja, daar is ze weer. De grote vogel heeft ons weer veilig naar huis gevlogen. Het is niet mijn grootste hobby. Laat ik het zo zeggen, als we geland zijn, haal ik weer opgelucht adem.

De heenreis moesten de wielen vervangen en daardoor hadden we twee uur vertraging. In die uren bedenk je van alles over wielen. Zo'n grote machine moet er toch met een grote snelheid op landen en remmen. Rubber wordt warm en Corfu heeft een heel kleine landingsbaan.

Maar het was het wachten waard. Griekenland is heerlijk, warm weer, blauwe zee met kleurige vissen, verzorgd eten, mooie gebouwen, vriendelijke mensen. En olijfbomen, heel veel olijfbomen, waar de krekels lustig hun lied in laten horen.

We hebben Corfu verkend op de fiets, volgens het reisbureau fietste iedereen op het eiland. Het tegendeel bleek waar, in de hele vakantie zijn we slechts twee Duitse - verhitte - mountainbikers tegengekomen.

Heuveltje op, heuveltje af, hellingen van 15 procent en geen fietspad. We roetsten over de snelweg en er werd heel wat getoeterd. Ja, daar zijn de Grieken gek op.

Mijn idee van de Grieken moest ik bijstellen. Het is daar niet duur en de mensen werken hard.

Oude vrouwtjes langs de kant van de weg, vegend met een oude bezem of sjouwend met zakken olijven. Kleine vissersschepen in de haventjes, mannen met meters net en heel veel kleine winkeltjes met wat fruit, druiven, meloenen, vijgen en water in de koeling,waar we dankbaar gebruik van maakten.

Er was ook een minpunt. Het vuilnis werd zo gedumpt, containers puilden uit. Tja, dat zijn we op ons schone eiland niet gewend.

En toen ik eenmaal thuis de Texelaar opensloeg, schoot ik in de lach. Want wie stond daar achterop de vuilniswagen, onze burgermoeder, dat deed ze goed. Ik was trots op haar, fluitend bracht ik mijn container maandag naar de hoek van de straat. Ach ja, een carrièremove mag op elk moment in je loopbaan. Rutte sprak ons volk nog maar eens 'bemoedigend' toe.

We moeten bedenken wat we aan ons land kunnen toevoegen, in plaats van verwachtingsvol te denken dat het land iets voor jou doet. 'Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country',een uitspraak van John F. Kennedy. Nou Mark, we doen weer ons best, zijn weer volop in de running met - na de vakantie - een opgeladen accu.

Maar misschien moet ik net als onze burrie een carrièremove overwegen. Ik las namelijk ook dat de voetbaltransfers zo onnoemelijk veel opleveren. De spits Bale is voor goed 100 miljoen euro en aan Reaal Madrid verkocht. Dat zijn nog eens bedragen.

Ik stap op de fiets naar Den Burg en zie bij Scapino een groot rek. Ja, Jozien wil wel mooie gekleurde schoenen met strepen en noppen. Mijn eerste voetbalschoenen kreeg ik ooit van de vrouw van Theo Witte. Tweedehands, Texelse Boys 1978, geweldige tijd. Maar deze nieuwer schoenen zien er flitsender uit.

Nee,niet lachen, zondagavond ga ik mijn geluk proberen, het doeltje staat klaar. Ik laat me inspireren door Zeefuik met Studio Sport. Manlief in het doel, ja u begrijpt me al... ik schiet ze snoeihard in de kruising en manlief blijft zo soepel als een atletische Griek...

Jozien heeft 2 vliegen in 1 klap.

Kalimerra

Jozien