De eerste drie plaatsen werden ingenomen door Texelse spelers.
De eerste drie plaatsen werden ingenomen door Texelse spelers. foto: Gerrit Spanhaak

Uitwisseling jeu de boulesclubs

Op de banen van jeu de boulesclub Den Burg vond dinsdag de jaarlijkse uitwisseling plaats met Entre Nous uit Den Helder.

In april was de Texelse club op bezoek in Den Helder, nu was het tijd voor een tegenbezoek. In totaal deden 44 spelers aan de uitwisseling mee, door middel van loting ingedeeld in tweetallen (doublettes). Er werden vier rondes gespeeld. Omdat vijf deelnemers al hun partijen hadden gewonnen, bepaalde het puntensaldo de volgorde. Wellicht speelde het feit mee dat het een thuiswedstrijd was, maar de eerste drie in de rangschikking waren spelers van Den Burg. De spelers die op de eerste zes plaatsen waren geƫindigd, mochten een keus maken uit een tafel met Texelse producten. Wedstrijdleider Jan Karsten van de Helderse club bood tijdens zijn dankwoord aan om in september met enkele licentiespelers een instructiemiddag te komen geven. Dit aanbod werd graag geaccepteerd.

Uitslagen:

1 en 2. Louis van der Vis en Gerrit Spanhaak, 24 punten; 3 en 4. Alie Schouten en Johan Jong (DH), 15; 5. Ger Jonker (DH), 13; 6. Alida Schouten (DH) 18.