App meldt bouwaanvraag

Een app die een melding geeft zodra uw buurman een vergunning aanvraagt. Vanaf nu is dat mogelijk. 'OmgevingsAlert' attendeert gebruikers op de vergunningsaanvragen in de buurt.

De applicatie (app) kan gedownload worden op de telefoon of de tablet en is een aanvulling op het al bestaande aanbod van e-bekendmakingen en bekendmakingen in de krant. De gemeente neemt in eerste instantie voor een half jaar deel aan de app om te zien of er genoeg belangstelling voor is. Zodra nieuwe vergunningsaanvragen binnenkomen krijgt de gebruiker direct een melding. De app wordt gemaakt door omgevingsalert.nl en won de jaarlijkse App-prijs 2013. Deze prijs is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en is bedoeld om het hergebruik van overheidsdata te bevorderen. 'Je kunt zelf een straal aangeven bij de app. Als iemand op de hoogte wil blijven van alle aangevraagde vergunningen op Texel kan dat dus ook', legt wethouder Kooiman uit.

OmgevingsAlert is beschikbaar voor de iPhone in de Apple Apstore en voor Androidsmartphones via de appstore. Tijdens de lancering van de app was het al eerder mogelijk om Texelse data in te zien, maar alleen door deelname aan de app kan de data getoond blijven worden.