Bob en Aja Coutinho waren gisteren precies zestig jaar getrouwd.
Bob en Aja Coutinho waren gisteren precies zestig jaar getrouwd. foto: Job Schepers

Liefde ontstond op de tennisbaan

Ze leerden elkaar 65 jaar geleden kennen op de tennisbaan in Wassenaar. Gisteren waren Bob en Aja Coutinho (beiden 84) precies zestig jaar getrouwd en nog steeds zijn ze dolblij met elkaar. 'Maar dat is ook niet moeilijk met zo'n lieve vrouw', vertelt Bob.

Na de studie kreeg Bob een baan als huisarts aangeboden op Texel en inmiddels woont het echtpaar hier alweer zestig jaar. Nog steeds in hetzelfde huis als waar het begon, aan het Schilderend in Den Burg. Samen hebben Bob en Aja zes kinderen en inmiddels alweer twaalf kleinkinderen. Eén van de zonen woont nog steeds op Texel. Bob was jaren actief als huisarts, waar Aja hem hielp in de praktijk en in de apotheek. In de zestig jaar dat ze op Texel wonen hebben ze hun steentje bijgedragen in de Texelse maatschappij. Zo waren Bob en Aja actief bij Tennisvereniging Duece. Zo werden, onder andere door hun hulp, tennisbanen van kunstgras en het Texeltoernooi gerealiseerd. 'De tennisbanen zaten in die tijd op de plaats waar nu de skatebaan zat. Bij een beetje regen kon je beginnen met dweilen en we hadden altijd last van een boom die over de baan hing, maar ook niet gekapt mocht worden', vertelt Aja die bestuursvoorzitter was van de tennisclub. 'Het Texeltoernooi werd in eerste instantie in het leven geroepen om meer financiën te genereren. Ik zag dat dit aan de overkant bij veel clubs gebeurde en zag de mogelijkheden voor onze eigen club', vertelt Bob. Maar de rol van het echtpaar gaat verder. Bob was verder nog betrokken bij de start van golfclub de Texelse en zo Aja bij de oprichting van zwemvereniging TX'71. 'Met de TX in combinatie met het oprichtingsjaar hoopten we dat een viskotter ons zou gaan sponsoren, daar kwam het helaas niet van', vervolgt Aja. Het tekent de betrokkenheid bij de samenleving van het echtpaar dat ook nog actief was bij het ontwikkelen van de Ronde om Texel.

Na hun pensioen twijfelde het echtpaar er geen seconde over om het eiland weer te verlaten. 'We houden van rust. En we wilden een plek met wei, heide, zee en strand. Dat hebben we hier allemaal', vertelt Aja. Al is het eiland in zestig jaar een hoop veranderd en duurt het hoogseizoen een stuk langer: het echtpaar geniet nog elke dag.