Bolder vult kratten bierbrouwerij

De Bolder gaat samenwerken met de Texelse Bierbrouwerij. Om dit goed te laten verlopen heeft de instelling een schaartafel nodig. Deze wordt gebruikt bij het vullen van kratten. Daarnaast krijgt De Bolder een nieuwe lijmwals voor de productie van ondervloeren. Om dit mogelijk te maken investeert de gemeente €75.000,-

De Texelse Bierbrouwerij heeft zelf een gemoderniseerde reinigingsstraat. 'Voordat flessen gereinigd kunnen worden om ze opnieuw te gebruiken, dienen deze in kratten gezet te worden. Dat gaan we bij De Bolder doen. Niet alle medewerkers zijn echter even krachtig. Om het werk toch goed te laten verlopen, hebben we een schaartafel nodig die in hoogte versteld kan worden tot op circa één meter. Hiervoor moeten wat zaken geregeld worden, maar als het allemaal goed verloopt, kunnen we al over twee maanden beginnen. Maar eerst moet er bijvoorbeeld een kuil gegraven worden om de schaartafel te kunnen plaatsen. Het voordeel voor de brouwerij is dat zij daar geen ruimte kwijt zijn om alle flesjes te stallen', legt directeur Leen Noordzij van De Bolder uit. De kosten voor de schaartafel bedragen €25.000,-.

De nieuwe lijmwals, die de oude afgeschreven lijmwals vervangt, kost €50.000,- De wals wordt gebruikt bij de productie van ondervloeren.

De Bolder detacheert werknemers met een arbeidsbeperking in elke branche. Van de horeca tot de bouw- en recreatiesector. De werkzaamheden van medewerkers moeten een zo regulier mogelijk karakter hebben. De Bolder biedt aangepast werk dat dertig tot veertig procent van de uitvoeringskosten moet dekken. De instelling heeft in 2011, 2012 en 2013 een terughoudend beleid gevoerd met het invullen van investeringen in verband met onzekere toekomstige ontwikkelingen in de Wet Sociale Voorzieningen (WSW) en de verwachte bezuinigingen in de toekomst. Omdat De Bolder een doorlopend concern is, zal een beperkt aantal investeringen ten behoeve van de realisatie van de gewenste omzet ook in de toekomst doorgang moeten blijven vinden. 'We zijn nog steeds erg voorzichtig met onze uitgaven, maar dat moet natuurlijk niet ten koste gaan van de medewerkers. Daarom waren deze investeringen echt nodig. Omdat we onderdeel zijn van de gemeente - wel met onze eigen begroting - moeten zij toestemming geven', vervolgt de directeur.

De gemeente is van mening dat de investeringen goed aansluiten bij de werkzaamheden van De Bolder en besloot daarom akkoord te gaan met het voorstel. 'We zijn erg blij met de nieuwe ontwikkelingen die zowel voor ons als voor de brouwerij grote voordelen biedt', besluit Noordzij.