Steeksleuteltje 9

maakt jubileumrit

Solexvereniging Steeksleuteltje 9 bestaat vijftien jaar en viert dat zaterdag 7 september met een jubileumrit en een feestavond.

De rit wordt uitgezet door Otto Goënga en Bonne Klein Woolthuis, maar het hele bestuur heeft zich uitgesloofd. Omdat het een bijzondere dag is, mogen de partners van de leden ook mee, degenen die niet met de rit meegaan, worden met een bus opgehaald. Na afloop kan iedereen ook weer met de bus naar huis. Voor de solex is een veilige overnachting geregeld. Om de zaken goed te laten verlopen, dienen partners te worden aangemeld. Dat kan via tel. mail@steeksleuteltje9.nl. De rit gaat om 13.30 uur van start bij de Kombuis in Oudeschild, de feestavond begint om 18.00 uur. Deelname kost €30,- voor de hele dag, partners betalen €20,-. Er is een beperkt aantal jubileum-T-shirts te koop, deze kosten €15,-. Bestellen kan via e-mail.

En Passant houdt jaarvergadering

Het bestuur van schaakclub En Passant nodigt alle leden uit voor de jaarvergadering die maandag 9 september vanaf 20.00 uur plaatsvindt in hotel Den Burg. Ook nieuwe leden en andere belangstellenden zijn welkom.

Driebanden bij DVO

Na een afwezigheid van drie jaar is Dirk Sijtsma weer toegetreden tot de librecompetitie van biljartvereniging DVO.

Tijdens de eerste competitieavond pakte Cees Bonne in een sterke partij twee wedstrijdpunten en tegen Frans Bik leek hij zijn tweede winstpartij voor het oprapen te hebben. Na negen beurten moest Bonne nog één carambole, terwijl Bik nog vierenvijftig punten van de finish verwijderd was. Maar vijf beurten later was Bik uit en bleef Bonne op vijftien caramboles met lege handen achter. Tegen Ries Balk leek Bonne hetzelfde te overkomen. Met nog één punt te gaan, keek Balk tegen een achterstand van dertig punten aan. Maar Balk kwam sterk terug en Bonne prikte de partij precies op tijd uit. Mark Prins versterkt dit jaar de competitie driebanden. Mogelijk leidt dit tot extra inspiratie voor de overige veertien leden. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar voor nieuwe leden. De driebanders spelen elke woensdagavond in De Witte Burcht. Aanmelden kan tijdens de speelavond of via fransto@texel.com.