Sportvereniging De Cocksdorp hervat uiteenlopende trainingen

SVC, de sportvereniging van De Cocksdorp, heeft de trainingen hervat. De club geeft les in diverse soorten gym, volleybal, beweging op muziek, unihockey en voetbal.

Op maandag geeft Henk van den Heuvel, met assistentie van Anneke Hoogenbosch, van 15.00 tot 19.00 uur gymlessen voor jeugdgroepen in het Eierlandsche Huis. Van 19.30 tot 20.30 is er een uur gymmen voor volwassenen. Op het voetbalveld trainen de mini's tot en met 12 september op woensdag (17.00 tot 17.45 uur) en vanaf 19 september op donderdag (van 15.30 tot 16.15 uur). De E-pupillen trainen op donderdag van 16.30 tot 17.30 uur, de F-pupillen trainen met hen mee, omdat er te weinig F-pupillen zijn voor een aparte training. Op donderdag worden van 17.30 tot 18.00 uur keepertrainingen gegeven door Frans Stolk en Bram van der Linde. Mieke van den Bent geeft op woensdag vanaf 18.45 uur volleybaltrainingen (jeugd tot 20.00 uur en daarna twee keer een uur en een kwartier de volwassenen) en op donderdagavond is er in het Eierlandsche Huis Bewegen op Muziek, van 19.30 tot 20.30 uur verzorgd door Anneke Hoogenbosch. Remko Spelde verzorgt vanaf maandag 16 september voor SVC lessen unihockey in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Van 16.00 tot 17.00 uur is er les voor de jeugd uit het basionderwijs en vanaf 17.00 tot 18.00 uur voor jongeren van het voortgezet onderwijs.

Darten in het donker

Het buitendarttoernooi op De Koornaar is gewonnen door Wouter Beens. Hij wist mede-organisator Simon Koorn overtuigend te verslaan met 4-0.

Met zestien deelnemers was het toernooi niet druk bezocht, maar desondanks was het zo gezellig dat het volgend jaar een vervolg krijgt. Beste nieuwkomer was Jeroen de Jong, die de aanmoedigingsprijs mee naar huis mocht nemen. De nieuwe prijs voor de beste schrijver ging naar Roel de Zwart. Een nieuw spelelement op het toernooi was het funbord. Hierbij moesten alle deelnemers een potje 'golfdarten'. Ook hierbij was Beens oppermachtig, met driemaal een put had hij de hoogste score. De organisatie heeft toegezegd volgend jaar weer met een nieuw spel te komen. Tussen de wedstrijden door kon er uitgebreid worden gebarbecued. De halve en hele finale werden binnen gespeeld omdat het buiten inmiddels geheel donker was. Zie voor meer informatie www.texeldarts.nl.