De superhelden van Kick-Ass raken in conflict met zichzelf en met Red Mist.
De superhelden van Kick-Ass raken in conflict met zichzelf en met Red Mist. foto:

Actie en komedie in Cinema

In Cinema Texel is deze week Pain and Gain te zien, de nieuwe actiekomedie van Michael Bay.

De film vertelt het verhaal van twee bodybuilders die in de problemen komen als ze een bizar crimineel plan bedenken om snel rijk te worden. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal over een groep personal trainers uit Miami in de jaren negentig.

Ook te zien is Kick-Ass 2, het vervolg op de bioscoophit uit 2010. Nadat Kick-Ass wereldberoemd is geworden met zijn idiote maar moedige superheldenacties, ontstaat er een groep van nieuwe self-made superhelden met maskers, die allemaal de wereld willen redden. Zij krijgen het aan de stok met Red Mist en roepen de hulp is van de messcherpe Hit Girl, die inmiddels is gestopt met superheld zijn en een baan heeft op een high school. Het scenario van de film laat hier en daar te wensen over - zelfs na de zeer onverwachte plotwendingen blijven er nog vragen over -, en de humor is hier en daar wat erg puberaal en meer van hetzelfde. Maar al met al is het een amusante film, met flink wat actie en spektakel.

De meeste andere films, zoals 'The mortal instruments' en 'We're the Millers zijn geprolongeerd. Een overzicht is te vinden in de agenda elders in deze krant of via www.texelagenda.nl.