Felle strijd dinsdagavond op de wielerbaan, tijdens de laatste race van het baanseizoen. Inzet: de winnaars. foto: Gerard Timmerman

Wielrenner Niels Bos wint zomercompetitie

Wielrenner Niels Bos is dinsdagavond winnaar geworden van de Zomercompetitie. In de A-poule versloeg hij Jordy Vinke. In de B-poule won Christiaan van Tatenhove en bij de jeugd ging de winst naar Bregje Jimmink.

Onder grote publieke belangstelling werd dinsdagavond de laatste wedstrijd meetellend voor de zomercompetitie van Wielersport Texel verreden. Voor aanvang van de wedstrijd stonden Niels Bos en Jordy Vinke met hetzelfde puntenaantal aan kop van de competitie, waardoor deze laatste wedstrijd de beslissing moest brengen.

Door enkele aanvalspogingen in het begin van de wedstrijd dunde het peloton in de A-poule behoorlijk uit. Het leek echter niemand te lukken om een beslissende voorsprong te nemen, wat mede werd veroorzaakt door het windstille weer. Een tactisch spel ontstond waarbij Niels Bos werd bijgestaan door zijn ploegmaten van het Catharinahoeve-Unive team. Joost Hoogenbosch profiteerde hier in de laatste ronden van en plaatste een demarrage. Achter hem werd Bos uitstekend gegangmaakt door zijn ploegmaten in de aanloop naar de eindsprint. Hoogenbosch kon het peloton net voorblijven en won de rit. Bos en Vinke eindigden als tweede en derde waarmee Bos de eindwinst in de competitie naar zich toetrok voor Vinke en Klaas Uitgeest.

De wedstrijd in de B-poule werd gewonnen door Christiaan van Tatenhove. Hij bleef in de eindsprint Folkert Jimmink en Aldo Witte ruim voor. De zomercompetitie in de B-poule werd eveneens gewonnen door van Tatenhove voor Folkert Jimmink en Wouter Dogger.

Bregje Jimmink zegevierde in de laatste jeugdwedstrijd door Noah Mulder voor te blijven. Ook in de competitie werden Jimmink en Mulder eerste en tweede. Boaz Mulder, die door een blessure niet deel kon nemen aan de laatste wedstrijd, eindigde als derde in de competitie. Bregje mocht ook de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen, een bekroning voor haar knappe prestaties en het doorzettingsvermogen dat ze als het enige meisje in deze catagorie aan de dag legde. De aanmoedigingsprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1981, toen nog door Wielervereniging Texel. De naam van Bregje prijkt bij een lang lijst namen. De trofee stond in een ver verleden onder meer in de prijzenkast van Piet Roeper en Douwe Dros. Afscheid werd genomen van vrijwilliger Ruud Mets, die jarenlang de koffie schonk.

Eindstand zomercompetitie.

Jeugd: 1. Bregje Jimmink, 2. Noah Mulder, 3. Boaz Mulder.

B-poule: 1. Christiaan van Tatenhove, 2. Folkert Jimmink, 3. Wouter Dogger.

A-poule: 1. Niels Bos, 2. Jordy Vinke, 3. Klaas Uitgeest.

NK Tijdrijden

Zaterdag 7 september start om 13.00 uur bij Oudeschild het NK Tijdrijden. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor vrije renners en renners met KNWU sportklasse of Amateur licentie die geen kampioen zijn geworden bij het NK Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen. Gereden wordt in de categorieën Heren 16 tot 40 jaar, Heren 40 tot 50 jaar, Heren 50 jaar en ouder, Dames 16 tot 35 jaar, Dames 35 jaar en ouder. Van belang is ook de strijd om de bedrijfsbokaal Tijdrijden voor Texelse bedrijfsteams.