Metershoge sprongen bij Paal 17 tijdens het Kitesurfweekend.
Metershoge sprongen bij Paal 17 tijdens het Kitesurfweekend. foto: Jeroen van Hattum

Metershoge sprongen bij Paal 17

Metershoge sprongen die vijf á zes seconden duurden, waren zondag geen uitzondering tijdens het Kitesurfweekend dat voor de zevende keer bij Paal 17 werd gehouden.

De west- tot noordwestenwind (kracht zes) bood de kitesurfers volop gelegenheid mooie sprongen te maken. Langs de kant stond het nodige publiek om het spektakel op het water te bekijken.

Het evenement kende 135 deelnemers van wie er volgens Dominique Kooiman, één van de organisatoren, 54 meededen aan de wedstrijden. De wedstrijd boardcross (zo snel mogelijk heen en weer varen naar Paal 12) werd gewonnen door Pim Siebinga, gevolgd door eilandgenoot Martijn Kooiman en Kor de Jong. Siebinga deed tien minuten over de wedstrijd.

De wedstrijd hangtime (zo lang mogelijk in de lucht blijven hangen) werd gewonnen door Bram Bast met 6,9 seconden. Tweede werd Arjan Happing en derde wederom Kor de Jong. Zaterdag oefenden de kitesurfers met diverse materialen en er werd gezamenlijk een barbecue gehouden. DJ Blond en Duo Onwijs zorgden voor de muziek. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe zou net als vorig jaar speakeren, maar hij moest naar de overkant voor andere verplichtingen. Het Kitesurfweekend was georganiseerd door Surfclub Texel.

Beeldende kunst

Paulien Valk van 'Bij de Pomp' start donderdagavond 5 september met een cursus beeldende kunst. Het thema is 'Macht en pracht'. De cursus is volgens Valk bedoeld voor mensen met enige ervaring. Vrijdag 11 oktober start Valk met een cursus beeldende kunst voor beginners. Belangstellenden kunnen contact opnemen via www.bijdepomp.nl.

Klaverjassen

Klaverjasclub 'de Buureton" hervat donderdag 5 september de competitie. In de Buureton aan Beatrixlaan 45 in Den Burg wordt elke week vanaf 13.30 uur gespeeld. De inschrijving start om 13.00 uur. Nieuwe leden zijn welkom, meer info via tel. 313340.