The Ploctones

spelen in Klif 12

In Klif 12 in Den Hoorn is zondag The Ploctones te horen, 'het leukste bandje van Nederland'.

De groep, bestaande uit gitarist Anton Goudsmit, saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink, presenteert de vierde CD. De muzikanten hebben zich gestort op nieuwe noten, nieuwe ritmes en nieuwe grooves. Nieuwe 'heupbrekers', zoals Goudsmit ze noemt, die zich na jarenlange ontembare dienst aan de New Cool Collective nu volledig wijdt aan zijn eigen 'anarchistische bende'. Het optreden begint om 17.00 uur, de toegang bedraagt €16,-.

Bramen plukken

In de natuurgebieden De Muy en De Slufter is het tot eind oktober toegestaan ook buiten de paden bramen te plukken. In de andere delen van het nationaal park mogen alleen die bramen worden geplukt die vlak langs het pad groeien.

Slag achter De Geul

Het wandelpad Slag achter De Geul is met ingang van zaterdag weer geopend. Dit pad gaat later open dan de andere 'groene' routes, omdat hier tot voor kort lepelaars zaten te broeden. Deze zijn onlangs vertrokken. Afgelopen dagen is hard gewerkt om het pad open te zagen. De wilgen groeien hier zo hard dat na een paar maanden het pad nauwelijks was terug te vinden.

Kinderpostzegels

Kinderen uit groep 7 en 8 van de Texelse basisscholen zijn vorige week gestart met de verkoop van van kinderpostzegels, kaarten en pleisters. De opbrengst wordt besteed aan onderwijs voor kwetsbare kinderen. Het thema van de postzegels is 'laat kinderen leren'.

Extra trainingen

Texel Halve Marathon

Ter voorbereiding op de Texel Halve Marathon, die op 29 september wordt gelopen vinden op zaterdag 7 en 21 september extra trainingen plaats. Belangstellenden zijn welkom bij het Turfveld in de Dennen, waar om 10.30 uur de training van start gaat. Deze wordt verzorgd door Peter ter Burg en zal ongeveer anderhalf uur duren. Voor meer informatie; www.texelhalvemarathon.nl.