Voetbalpupillen openen seizoen

Traditioneel werd zaterdag in De Cocksdorp het voetbalpupillenseizoen geopend met het SVC-openingstoernooi en de strijd om de Chris Stolk Penalty Bokaal.

Het toernooi is voor de nieuwe teams een leuke manier om elkaar en elkaars coaches te leren kennen. In de ochtend streden de F-mini's en F- pupillen tegen elkaar op de beschutte velden achter het Eierlandsche huis, 's middags was het de beurt aan de geroutineerde en fanatieke E- spelers. Bij de F-mini's waren er diverse nieuwe spelers, die op deze manier kennis maakten met de wedstrijdsport. Er deden zo'n 30 spelertjes mee, drie teams van Texel'94 en een team van SVC. Als eerste eindigde het zeer sterk spelende team van SVC waar de training en coaching van Frans Stolk duidelijk vruchten heeft afgeworpen. Team Rood van Texel'94 eindigde als tweede, Wit en Blauw werden derde en vierde. SVO en De Koog hebben geen F-mini team, hoewel SVC en SVO het plan hebben samen met een team te komen. Bij de F-pupillen speelden zes teams in de poule. In vijf wedstrijden deden de circa 70 spelers niet veel voor elkaar onder. Chelsea bleek in de spannende finale tegen Liverpool het sterkst en won de beker. Tottenham Hotspur werd derde na een heftige strijd met SVO. In de E-klasse werd op sportieve wijze gestreden door zeven teams, die goed tegen elkaar opgewassen leken, waardoor grote uitslagen uitbleven. Het fanatieke thuisspelende SVC wist met een nipte voorsprong in een spannende finale te winnen van het zeer sterk spelende Real Madrid. Barcelona won de sportieve strijd om de derde plaats van AC Milan dat daarmee vierde werd.

Penaltybokaal

De hele dag door stond Chris Stolk onvermoeid onder de lat en probeerden alle E- & F-pupillen en hun coaches in zijn doel te schieten. Zij streden in hun eigen klasse om de felbegeerde Chris Stolk Penalty Bokaal (CSPB). Senna van der Vring en Toon Pop bleken het beste spelersschot te hebben bij de pupillen. Coach Michelle Seegers liet de F-coaches zien hoe penalty's geschoten moeten worden en werd glansrijk eerste. Marko Koorn schoot beheerst de bal in de goal in tegenstelling tot enkele collega's, die de bal wel tot grote hoogte, maar niet in het doel wisten te krijgen.

Golfjournaalbeker

Met 39 stablefordpunten heeft Mike van der Haas zaterdag de Golfjournaalbeker gewonnen. Tweede werd Lise van Zuilekom (38), derde Anita Hiemstra (37). Laurens Groothuis sloeg een eagle, twee onder par. De longest drive was voor Antoine Kersten, de neary voor Adriaan Berghauser Pont. De opbrengst komt ten goede aan een Texels goed doel.