Texel'94 te groot voor St.George

Texel'94 bleek zaterdag een maatje te groot voor St.George uit Spierdijk. De bezoekers werden met een nederlaag van 8-1 naar huis gestuurd.

Sander de Haan zette al na acht minuten zijn ploeg met een afstandsschot vanaf de rechterkant op voorsprong. Nog eens acht minuten later scoorde hij een identieke goal van links. Al spoedig bleek dat het geringe aantal toeschouwers een eenzijdige wedstrijd te zien zou krijgen. Texel'94 was op alle fronten beter en keeper Alexander Smit had weinig tot niets te doen. Met een spectaculaire show-safe maakte hij omstreeks de 30ste minuut een van de weinige schoten van de Spierdijkers onschadelijk. De 3-0 kwam na 35 minuten op het bord, toen de blunderende keeper van St.George een schot van Joren Bakker over zijn handen in het doel liet rollen. Enkele minuten later scoorde de talentvolle Jesper List het vierde Texelse doelpunt. Op fraaie wijze en goed de bal controlerend omspeelde hij de keeper van de gasten. Het enige tegendoelpunt volgde kort daarna, toen St. George door een slordigheidje in de verdediging van Texel'94 4-1 scoorde. Maar omstreeks de 40ste minuut zette Pim de Lugt met een technisch hoogstandje 5-1 op het bord en kort voor het einde van de eerste helft nam Jeroen Vlaming de 6-1 voor zijn rekening. In de tweede helft onderscheidde keeper Smit zich door een strafschop onschadelijk te maken. De mannen van trainer Ris konden naar hartelust combineren en aanvallen opbouwen. Het was jammer dat de aanvalslinie op bepaalde momenten te vaak en te veel kansen om zeep hielp. Met nog een klein half uur te spelen scoorde Pim de Lugt 7-1 en kwam Myeren Helleman in de ploeg voor Sander de Haan. Kort voor het einde bracht Ralph Slik de eindstand op 8-1. Met deze derde bekeroverwinning gaat Texel'94 door naar de volgende ronde.De eerste competitiewedstrijd staat zondag 8 september op het programma. Tegenstander is VIOS W uit Warmenhuizen. Er wordt thuis gespeeld, aftrap om 14.00 uur.