Ex-prof en gasttrainer Luc Nijholt doceert de C-junioren van SV Oosterend.
Ex-prof en gasttrainer Luc Nijholt doceert de C-junioren van SV Oosterend. foto: Gerard Timmerman

Luc Nijholt gasttrainer jeugd SVO

De C1-junioren van SV Oosterend kregen donderdagavond een gasttraining van niemand minder dan oud-profvoetballer en trainer Luc Nijholt.

Nijholt voetbalde bij FC Haarlem, AZ, FC Utrecht en FC Volendam en bij Motherwell FC in de Schotse eredivisie en bij Swindon Town in de Engelse eredivisie, in totaal 458 wedstrijden. Als trainer was Nijholt actief bij Hellas Sport, Zaanlandia en AZ (jeugd). Sinds medio 2005 was hij hoofdtrainer bij Stormvogels Telstar uit Velsen. Daarna ging hij in seizoen 2008 - 2009 als assistent trainer met Co Adriaanse mee naar Red Bull Salzburg in Oostenrijk en in 2010 wederom als assistent trainer van Adriaanse naar Qatar om het Olympisch elftal te trainen. Daarna en tot voor kort was Nijholt de assistent van Henk ten Cate, in China, bij Shandong Luneng Taishan.

En donderdag dus op Texel. Via-via werd contact gelegd en nu hij als trainer even zonder club zit, kon hij een uitstapje naar Texel maken. Het trainen van de jeugd ligt hem goed. De gemiddeld 13-jarige spelers deden onder zijn leiding een professionele warming up en leerden kappen, draaien, de schaar en andere technische vaardigheden. De training werd afgesloten met een partijtje.