Theater voor sportverenigingen

In De Kiekendief op De Krim is zaterdag 21 september de voorstelling 'Wel winnen, hè!' te zien, over het versterken van sportverenigingen en het begeleiden van jeugdige sporters.

De voorstelling is bedoeld voor trainers, coaches, begeleiders en bestuurders van sportverenigingen en laat zien hoe verenigingen leden kunnen behouden en een cultuur kunnen neerzetten waarin prestaties verbeteren en sportiviteit toeneemt. Het verhaal is gestoeld op ervaringen van topcoaches en onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Medewerking wordt onder meer verleend door Bas Grevelink, bekend van The Comedy Train en de musical Joseph, en Ewald van Kouwen, aanvoerder van de beweging Positief Coachen. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. De voorstelling duurt van 20.00 tot 21.20 uur. Gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen via sportservicetexel@texel.com, onder vermelding van naam en functie bij welke vereniging.

Schilderlessen

In dorpshuis De Hof in De Koog gaan woensdag 18 september de schilderlessen van Majo Homburg van start.

In de cursus wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van het schilderen, zoals het mengen van de verf en perspectief in kleur en lijn. Ook wordt gesproken over het kleurgebruik van de oude meesters. Voor meer informatie: Majo Homburg (tel. 06-23409766) en Veronica van Beek (tel. 06-28787820).

Expositie bij Udjat

In Kunstschuur Udjat aan de Achtertune in Oosterend is zaterdag 7 en zondag 8 september werk te zien van Bart Laan en Sem Eelman.

Bart Laan is een een verstandelijk beperkte jongen van 13 jaar die zijn fantasie en belevingswereld in kleur tot uitdrukking laat komen in zijn schilderijen. Sem Eelman, leerling van Udjat en van Artians in Alkmaar, laat recent figuratief werk zien van het afgelopen jaar. De opening van de expositie vindt plaats om 13.00 uur en wordt muzikaal omlijst door Pip Barnard. Daarna is de tentoonstelling zowel zaterdag als zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Tijdens de expositie wordt tevens het nieuwe winterprogramma gepresenteerd, met cursussen dans, beeldhouwen en ontspanning.