Pieter- Jan Eelman van Texel'94 wordt op de huid gezeten door  Bartjan Grisnigt van SV De Koog.
Pieter- Jan Eelman van Texel'94 wordt op de huid gezeten door Bartjan Grisnigt van SV De Koog. foto: Willem Sangers

Veel sfeer bij bekerwedstrijd

Een supergemotiveerd SV De Koog wist woensdagavond lange tijd met zwaar verdedigen stand te houden tegen de kersverse derdeklasser Texel'94. Uiteindelijk vierde de techniek van het voetbal hoogtij na een goed uitgevoerde aanval van de Texelse schutters in de 88ste minuut en won Texel'94 met 3-2.

In de derde minuut van de wedstrijd had de spits van De Koog zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar door onvoldoende balcontrôle ging de kans verloren. Texel'94 had direct het antwoord klaar, maar de keeper van De Koog stond in de weg. In de negende minuut was het raak, toen de ijverige Joren Bakker via een tegenstander 1-0 scoorde. Een afstandsschot van Ruben Duinker werd met moeite door de keeper van De Koog onschadelijk gemaakt en na een klein kwartier keurde scheidsrechter Drijver op advies van de Koger grensrechter een goal van Texel'94 af. Door miscommunicatie in de verdediging van Texel'94 kwam De Koog na ruim een kwartier op gelijke hoogte. SV De Koog speelde op dat moment erg fanatiek en met veel inzet. De doelman onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen en wist daarmee zijn team in de wedstrijd te houden. Omstreeks de 40ste minuut stond Sander de Haan oog in oog met de doelman om Texel '94 weer op voorsprong te zetten, maar met snelle katachtige reflexen wist de keeper De Haan het scoren te beletten. Ook de uitvallen van De Koog waren niet van gevaar ontbloot. Ralph Slik zag zijn snoeihard ingeschoten vrije trap in de 42ste minuut in de vijandelijke muur belanden. Op slag van rust lukte het Ruben Duinker van dichtbij met een hard schot de 2-1 tegen de touwen te schieten. De tweede helft leek het vuur een beetje uit het spel, maar De Koog wist desondanks de stand weer gelijk te trekken. Met nog ruim een half uur op de klok lukte het niet het juiste wapen te vinden om de Koger vesting te ontregelen. De defensie moest eveneens alert blijven om tegentreffers te voorkomen. Toch won Texel'94 na een goed opgezette aanval over links, die door Pieterjan Eelman kort voor het einde met een mooie goal werd afgerond (3-2). Met twee gewonnen wedstrijden gaat Texel'94 nu aan kop in de bekercompetitie. Zaterdag speelt het team thuis tegen St.George uit Spierdijk. Aanvang 18.00 uur.